Weekend aan zee!

Vrijdagavond 22 maart omstreeks 18u vertrokken de verkenners richting kust want een weekendje zee is altijd plezant dacht de leiding. En dat vonden de verkenners duidelijk ook.

Eens toegekomen op de camping begonnen we onmiddellijk met het opzetten van de tenten wat niet gemakkelijk bleek te zijn aangezien sommige verkenners hun ‘tentopzetskills’ een beetje waren verleerd. Goed dat we dat nog eens hebben opgefrist voor het zomerkamp.

Nadat de tenten rechtstonden en iedereen zijn matje en slaapzak had uitgerold, hebben we de avond afgesloten aan het kampvuur samen met andere bezoekers van de camping. De verkenners vonden het leuk om een babbeltje te doen en te horen hoe het leven eraan toeging van echte camping bezoekers.

 

Na een toch wel frisse nacht en een stevig ontbijt in de natuur gingen we een partijtje petanquen, waarna we na een gezellige pick-nick richting het strand trokken. Daar speelden we een soort van triathlon in 2 teams. Eerst moesten de verkenners zo snel mogelijk lopen en hun weg zoeken naar een bepaalde plek op het strand. Vervolgens was er een zandkastelen wedstrijd en daarna volgde de gocart race.  Door het koude weer had de leiding de laatste discipline, namelijk zwemmen, afgeschaft. Er waren toch 2 verkenners die een duikje hebben gedaan om te tonen hoe cool ze wel niet zijn.

Eens terug op de camping gingen we in afwachting van het avondeten nog naar de duinen om verstoppertje te spelen en andere amuzante spelletjes. Na een lange dag en een opnieuw gezellige avond was het tijd om te slapen.

Zondag moesten we al vroeg uit de veren om alles op te ruimen en de tenten af te breken en terug richting Gent te gaan. Het weekend sloten we af met een lekkere hotdog te danken aan de goede fouriers zodat de verkenners niet met een lege maag naar huis moesten.