Wat een jaar!

Één ding is zeker… De tijd vliegt voorbij! We zijn al bijna aan het einde van het scoutsjaar gekomen, maar natuurlijk hebben we nog het waanzinnige heldenkamp van 12 tot 17 juli! Voor we op dit spannende kamp vertrekken, wou ik toch nog even terugblikken op het afgelopen jaar.

Enkele hoogtepunten waren toch wel het fantastische Alienweekend waar bijna ALLE mini’s aanwezig waren! Ook de leuke oudervergadering die plaats vond in de Blaarmeersen was een vergadering om nooit te vergeten. Daarnaast speelden we enerzijds eens met de maxi’s een zalig spel en anderzijds eens met de stoere verkenners! Toch was ik elke keer verbaasd hoeveel mini’s er keer op keer met ons een leuke en gezellige zaterdagnamiddag kwamen doorbrengen! Het was een memorabel en leuk jaar met jullie allemaal! Wij, de leiding hebben er alleszins zeer veel van genoten! Hopelijk zien we jullie in grote getallen op zondag 12 juli aan het Sint-Pieters station.

De vergadering samen met de verkenners was wel heel bijzonder… De jongste tak en de oudste tak die samen een spel speelden! Deze vergadering was ook de laatste en rondde dus het jaar af. Daarom moest deze vergadering een echte SCOUTSvergadering zijn. Aan wat denk je dan? Vuile vergadering!

De verkenners leerden eerst de mini’s wat beter kennen voor we begonnen met het spel. We lieten hen in een kring ‘speeddaten’ met de mini’s. Nadat ze elkaars namen wisten, elkaars lievelingskleur en de verschillende hobby’s konden we beginnen met een quiz. Wel niet zomaar een quiz. Er waren namelijk hard gekookte eieren en gewone eieren. Bij een juist antwoord mocht je iemand uitkiezen die dan een ei op zijn hoofd kreeg, maar bij een fout antwoord kreeg jij één op jouw hoofd!

Daarnaast speelden we natuurlijk ook het spel met volgende benodigdheden: water, bloem en snoepjes. Ze moesten namelijk nadat ze hun hoofd in water hadden gestoken, lopen naar een kom met bloem en snoepjes. Zo moesten ze zonder handen het snoepje vinden met hun mond. Tijdens dit spel grepen we natuurlijk de kans om heel wat grappige foto’s te trekken!

Ook speelden we een spel met een appel dat vast hing aan een touwtje vol met choco. Zonder handen moesten ze dan zo snel mogelijk de appel opeten. Probeer het ook maar eens thuis, want dit is niet zo gemakkelijk als je denkt!
Verder maakten ze in hun teams ook de mooiste kapsels met honing en maakten ze levendige kunstwerken met ketchup en mayonaise op het lichaam van een verkenner.

Kortom het was een spannende, speciale laatste vergadering! Zo rondden we het jaar af in ‘schoonheid’…

Heel wat leuke foto’s kan je hier vinden!
11257633_10204640221585587_650904349_n