Voorkamp en eerste dagen groepskamp

Het kamp van de givers en jonggivers is van start gegaan! Maar een kamp bouwt zichzelf niet op, dus vertrok de leiding al enkele dagen geleden op voorkamp.
Bij het uitladen van de camions was er een stralende zon, wat het harde zwoegen een stuk aangenamer maakte. Menig tenten werden opgezet en er werd vlijtig gesjord aan de fouragetafels. Een regenbui zorgde af en toe voor wat afkoeling, maar het terrein is nog steeds moddervrij.

Ook de verkenners hadden een voorkamp. Zij fietsten vanuit Luik naar Durbuy om daar een avonturendag te beleven. Daarna fietsten ze verder naar het pitoreske Boeur, alwaar ze moe maar voldaan konden uitrusten in een tent.

De dag erna kwamen ook de gidsen en jonggivers aan op het kampterrein en met hen kwam ook de zon mee uit Gent. De eerste tenten werden in een vliegensvlg tempo opgezet, en al even later werden de bedden met grote vakkundigheid gesjord. Nadat de hongerige magen gevuld waren met heerlijke paella, genoten we allen van een avondspel of een kampvuur.
Na een nachtje uitrusten vloog iedereen er weer in vol energie. Er werden kampvuurkringen, shelters, tafels en hudo’s gebouwd. Vol spanning wacht iedereen af wat de avondactiviteit zal brengen.

Groetjes van de leiding!

P.S.: We proberen al enkele foto’s up te loaden op ons facebookprofiel (Scouts en Gidsen Sint-Petrus), maar de internetconnectie is hier allesbehalve optimaal.