Ter Boot, ter zee en in het kraaiennest

Vrijdag 18 maart trokken we met de welpen richting Zele voor een heus zeevaardersavontuur. Nadat de pic-nics bij passende achtergrondmuziek opgegeten waren, leerden de matrozen al enkele kneepjes van het vak. Het team dat als snelste de morsecodes kon ontcijferen, een mooie mastworp legde en de seinvlaggen kon interpreteren, vond als eerste onze reisgezel Freddy, gereïncarneerd als goudvis.

Na een goede nachtrust was het zaterdagochtend zaak zo veel mogelijk materialen te verzamelen per nest, om een zo degelijk mogelijke boot te bouwen. Met soms gemakkelijke en soms moeilijkere opdrachten kon elk nest punten verdienen om te bieden op de beschikbare materialen. Daarna gingen de welpen naarstig aan het werk met plakband en spijkers om hun schip vorm te geven. De zotste technieken werden aangewend om het schip zo oorlogswaardig mogelijk te maken. Hierbij kwamen zowel geïntegreerde bluswatertanks als hittebestendige schilden aan bod.

welpenweekend

In de namiddag verplaatste het strijdtoneel zich naar de Middellandse Zee. Elk vertrekkend uit hun thuishaven trachtten de nesten riskgewijs een zo groot mogelijk territorium af te bakenen op zee. Ondertussen werden de schepen op gelijke afstand geplaatst van een genadeloos vuur. Bij elke zeeslag nam deze afstand af voor het verliezende nest. Door op het domein elkaars kamp te beroven probeerden de welpen dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Voor er overgegaan werd tot een echte apotheose, was het tijd om de zeemansmagen te vullen. Ondertussen hadden de foeriers in de kombuis immers een oogstrelende maaltijd bereid.

welpenweekend2

Een sluipspel was de inleiding tot het hoogtepunt van de dag. Terwijl de welpen zo onherkenbaar mogelijk poogden snoepen te bemachtigen, was Baloe bezig het vuur nog wat extra aan te wakkeren. Uiteindelijk verzamelden alle nesten rond de vuurschaal en wat lang uitgesteld werd, geschiedde: ondanks de ingenieuze, vuurwerende technieken ging de verliezende boot al snel in vlammen op tot groot genoegen van zowel de andere nesten als de bemanning van het schip in kwestie. Getriggerd door dit spektakel gaven al gouw enkele vloten zich spontaan over om toch maar te kunnen genieten van nog een schip dat op opzienbarende wijze gereduceerd werd tot as. Hierna verbroederden alle nesten en werd er gesmuld van de marshmallows die de welpen verdiend hadden tijdens het sluipspel. Het avondlied was een mooie afsluiter van een dag vol actie, creativiteit en plezier.

welpenweekend3

Zondagochtend kwam uiteindelijk de intellectuele kant van het zeevaardersleven aan bod. Tijdens de ontbijtquiz kon elk nest promoveren om zo niet meer met de titel van matroos naar huis te moeten gaan. Sommigen schopten het zelfs tot admiraal! En zoals het bij het een ontbijtquiz hoort werden die primussen nog eens beloond met een exclusief ontbijt.

Onze foeriers zorgden er voor dat de verjaardag van kapitein Jack Sparrow in stijl gevierd werd, maar daarna was het na een vermoeiend avontuur toch tijd om huiswaarts te varen. Schip Ahoi!
Neem zeker een kijkje op de Flickr-pagina van de scouts voor meer foto’s: https://www.flickr.com/photos/134687063@N05/albums/72157659867738283

welpenweekend4