Ruimtevaardersweekend

Eindelijk was het zover. De allereerste keer op weekend met de mini’s, en wat voor één! We namen de mini’s op vrijdag 16 maart mee naar het afgelegen Zele om op ruimtevaardersweekend te gaan. Oh zo spannend voor hen! Sommigen hadden in het begin een klein hartje, maar eens ze doorhadden dat ze omringd waren door allemaal vriendjes en vriendinnetjes, was het al snel over.

Nadat we toekwamen in ons knusse huisje, gegeten hadden en ons bed klaargemaakt, speelden we een spel met breeklichtjes. Iedere mini kreeg een code die ze moesten verzamelen in de juiste volgorde door het juiste kleur te vinden in het donker. Toch wel een beetje eng!

Daarna kropen we allemaal gezellig onder de wol, voldaan en moe van al een wijze avond.

De volgende dag was hun enthousiasme niet te houden. Zoveel vroege vogels die er al tussen zaten, niet te doen! Na een lekker ontbijtje begonnen we aan het eerste spel, het sterrenstofspel.

Iedere mini moest leventjes verzamelen om zo geld te krijgen en daarmee sterrenstof te kopen. Wie aan het einde van het spel het meeste sterrenstof had, was gewonnen!

Van spelen, krijgen we wel honger natuurlijk. Gelukkig stonden onze fouriers klaar met overheerlijke croque monsieurs. Hmm smullen geblazen.

Na het eten losten we een korte siësta in om toch even op adem te komen.

Vervolgens kregen we iets geks binnen: een oproep van een echte aliën! Hij was gevangen genomen door slechte aliëns en had hulp nodig. Natuurlijk stonden 27 stoere mini’s klaar om hem te helpen. We reisden van planeet naar planeet om hem te vinden, maar steeds was hij er niet.

Tot plots we op Pluto een monster tegen kwamen! Natuurlijk was het monster geen partij voor al deze sterke mini’s! De aliën kon dankzij ons ontsnappen en was vrij om te gaan. Joepie!

Maar nu kwam voor sommigen wel het hoogtepunt. Als je al denkt dat croque monsieurs lekker zijn, wat is dat dan in vergelijking met frietjes? Je leest het goed, frietjes! Alleen maar blije gezichten konden we zien.

Toen alles op was, speelden we het laatste spelletje van het weekend: weerwolven. Het is normaal gezien een vrij moeilijk spel dus was het zeer straf dat ze dat al konden!

Daarna was het tijd om de oogjes te sluiten en te slapen.

De volgende dag was de blijdschap groot toen de ouders hen kwamen ophalen.

Wat een weekend was me dat!