Overgang

Sint-Petrus heeft zaterdag het startsignaal gegeven voor een nieuw en spetterend scoutsjaar. Van maxi’s tot givers werd iedereen verwacht aan onze sjorconstructie bij de ingang van het Citadelpark, waar de groepsleiding iedereen opwachtte. Na een lekkere picknick ging het groepsspel van start. Geheel in thema moesten de groepjes talenten zoals intelligent, moed en creativiteit verzamelen door allerlei opdrachten in team uit te voeren.

Na het groepsspel volgde uiteraard de overgang. Net als vorig jaar werd er een kabelbaan opgezet boven de grotten van het Citadelpark en 1 voor 1 ging iedereen over via de kabelbaan. De derdejaarswelpen mochten hun welpenpetje naast zich leggen. De derdejaarskabouters konden zich verheugen op een tentenkamp, jongverkenners zagen plots de doop in een heel ander daglicht en de oudste jonggidsen maakten zich klaar voor een gezellige bar. Omdat de maxi’s niet groot genoeg zijn om van een kabelbaan te gaan, hebben zij de overgang gedaan met een epische dikke berta. Helaas was er ook minder goed nieuws, aangezien de derdejaarsgivers ons een jaartje verlaten om naar de JIN te gaan. Ze zullen enorm gemist worden, maar hopelijk zien we ze binnenkort terug als leiding van Sint-Peet.

Zoals altijd sloten we de overgang af met een groepsmis, leidingsvoorstelling, de diashow en een receptie. De diashow kan je hieronder vinden voor de ouders die niet aanwezig waren tijdens de voorstelling op onze lokalen.

Foto’s van de overgang kan je vinden op facebook.

Overgang was een groot succes en alle leiding is extreem enthousiast om ook van dit jaar een fantastische scoutservaring te maken voor alle leden.