over palen, giervalken en oplossingen

beste ouders, leden en sympathisanten;

Dat de Jongverkenners tot het aller beste der nageslachten van Adam en Eva behoren stond al langer als een paal bovenwater, dat deze paal zich in de Schelde bevond werd wel pas duidelijk op de dropping.

Op een avond die even vergeten was dat het nog geen zomer was (aah de zomernachten die even warm en zacht zijnals de buik van konijnenjongen) verzamelden enkele (ja enkelen want van een overdreven grote opkomst kon helaas niet gesproken worden) koene jongverkenners zich in het landelijke Schellebelle alwaar zij de tocht aanvatte om het zo mogelijk nog landelijkere Overmere te bereiken. Dat de tocht niet zonder gevaren zou zijn werd al duidelijk bij de eerste splitsing van de weg, waar zij prompt de verkeerde kant uitgingen. Gelukkig kon men door een kordaat ingrijpen van de leiding terug het rechte pad volgen, laat de metafoor niet aan jullie voorbijgaan, en bereikten de jongverkenners bij nacht en ontij hun bestemming. Na een goede nachtrust en een voedzaam ontbijt was het alweer tijd om naar het grijze en saai Gent terug te keren.

Dat de paal die boven het water uitstak een sjorbalk was hoeft geen verder betoog. De uitdaging van de giervalk zou dan ook de gelegenheid geweest zijn om aan gans Belgie (en zodoende de gehele wereld) te tonen dat een echte jongverkenner hiermee kan toveren, laat Harry Poter maar zwaaien met zijn miezerig stokje van 20 cm. Helaas kwam hier niets van in huis door tal van, min of meer, onvoorziene omstandigheden. We hadden de week ervoor nochtans zo geoefend om de perfectie van het sjorren te bereiken. Er was geween en tandengeknars bij de leiding, en ongetwijfeld ook bij de leden die wel mee wouden gaan. Dan maar leuren met stickers aan de verschillende supermarkten die Gent rijk is, en dat werden wij dan ook, maar liefst 900 euro zamelden wij in.

De duidelijke lijn die men hier kan trekken is dat het enigste dat ons echt in de weg staat om grootheid te bereiken de lage opkomst van de leden, wij moedigen dan ook iedereen aan om steeds in grote getale aanwezig te zijn. In iedere mens zit een reus maar daarom moet men reusachtige inspanningen doen.

Indien u vragen, opmerkingen, suggesties of aanbevelingen heeft over hoe wij dit probleem het best het hoofd kunnen beiden aarzel dan niet ons te contacteren..

een scoutieve linker en een vrolijk Pasen gewenst al dan niet met vijgen

De jongverkenner leiding