OUDERVERGADERING

Een tijdje geleden hielden de kabouterleiding en enkele kabouter-ouders een leuke wissel! Voor 1 vergadering zouden de ouders vergadering geven en de kabouterleiding meedoen met de kabouters als leden. De ‘leiding voor 1 dag’ -ouders, allemaal gehuld in gele sint-peet tshirt hadden flink hun werk gedaan! Een heuse fotozoektocht doorheen Gent stond die middag op het programma.

De kabobo’s werden verdeeld in groepjes, en voor de verandering mochten de eerstejaars de groepjes kiezen. Elk team vertrok dan met kaart en oplosbundel in de hand op pad..  Aan de hand van foto’s van gebouwen en standbeelden uit de buurt moesten de kabouters de weg vinden. Dit ging super! Behalve het groepje van Deet .. die waren het noorden helemaal kwijt, en deden de zoektocht in omgekeerde volgorde haha! 🙂

De zoektocht werd ook nog eens een stuk avontuurlijker omdat op sommige plekken een team ouders stond met een uitdagende opdracht. Plastic flessen op tijd naar de overkant brengen, een gekke krijttekening maken, een instant golf-cursus, playmobilmannetjes afschieten met knikkers, ..  De kabouters werden op alle vlakken door de ouder-leiding uitgedaagd! Als de kabouters die opdrachten naar behoren konden volbrengen, kregen ze een aantal ‘lettertjes’.

Met die lettertjes konden ze op het einde van de zoektocht scrabblegewijs een zo lang mogelijk woord maken! Vele pogingen werden gedaan naar het woord hottentottententententoonstelling..

Amai! Met al de wist-je-datjes die we zijn te weten gekomen over de standbeelden en monumenten in de buurt, zou elke kabouter sowieso ‘De slimste mens van Gent’ winnen!

Superbedankt aan alle ouders die leiding hebben gegeven! En ook eens extra bedankt aan Gwijde&Nele voor het maken van de fotozoektocht!

 

1891155_10201966112927634_1322292181_n1016292_742551975785233_687366553_n