Nest November

Joepie! November is begonnen. Dat betekent weer een nieuwe maand vol leuke scoutsvergaderingen! Na die fijne eerste maand had de leiding er alvast zin in. De welpen ongetwijfeld ook! Let’s go!

Op een frisse zaterdagnamiddag kregen de  kinderen te horen dat ze in “nesten” verdeeld werden. Tiens, wat is dat? Dit betekent dat de welpen opgesplitst worden in kleine groepjes met een verantwoordelijke en hulpverantwoordelijke per nest, beter bekend als nestleider en hulpnestleider.

Uiteraard was de vergadering helemaal in thema van de nesten. Want de welpen willen zich natuurlijk tegenover elkaar bewijzen en tonen dat hun nest het beste is. We speelden daarom allerlei spelletjes. Van gelijktijdig marcheren tot de vloer is lava. Het ging er duidelijk heet aan toe.

“Oei! Uniformvergadering? Lees ik dat goed? Gelukkig ben ik altijd al in orde met mijn perfect uniform!”, was natuurlijk wat elke welp dacht bij het lezen van de maandbrief. De leiding was ook aangenaam verrast door de inzet, houden zo!

Na de week ervoor een eerste nestenspel gespeeld te hebben, is het nu tijd om je individuele skills eens te showen. We spelen het ladderspel! Dit houdt in dat iedereen een willekeurige plek op de ladder krijgt en dat je de persoon boven je moet uitdagen om zelf zijn plaats in te nemen. Dit kun je doen door een opdracht van hem te winnen. Natuurlijk was de winnaar niet alleen iemand die hard zijn best had gedaan, maar die ook in uniform was!

“Wat staat er nu op mijn maandbrief? Wil je weten wat we doen vandaag? Natuurlijk wil ik weten wat we doen! Wat een domme vraag, kan de leiding niet gewoon eens duidelijk zijn voor een keer?”, dacht weer een groot deel van de welpen volgens de leiding zelf… Gelukkig bestaan domme vragen niet!

Op 24 november 2018 stonden er wat verdachte figuren op de scouts… En ze stonden ook nog eens waar de leiding normaal staat?! De leiding is helemaal getransformeerd naar drugsbaronnen precies!

Het is dus drugsspel vandaag. Iedere welp krijgt geld om drugs te kopen, die ze vervolgens weer duurder moeten doorverkopen. Ze moeten het slim aanpassen. Net zoals in het echte leven, durven de prijzen al eens veranderen… En dan is er ook nog politie! Die kan zomaar alles afpakken! Streng maar rechtvaardig?