Maxilympische Spelen 2018!

Op 10 november 2018, vonden de Maxilympische spelen plaats, voor de 47ekeer.  Team fluo nam het op tegen Team niet fluo en dit beloofde een spannende strijd te worden.

Ondanks de regen waren er 24 kandidaten opgedaagd. Deze begonnen natuurlijk met een opwarming, enkele stretchoefeningen en warmloop rondjes.

Na deze gezamenlijke opwarm beurt, was het tijd voor het echte werk. De spelen. Met als eerste discipline: 10-bal. De strijd werd gevoerd op het scherpst van de snee.  Echter het was niet fluo die als overwinnaar over de streep kwam. 0-1. Maar fluo treurde niet en laadde zich opnieuw op voor de volgende activiteit, namelijk het alom bekende Tussen 4 Vuren. De maxis kregen hierbij hulp van leiding William en Thomas. Deze namen de teams op sleeptouw door te fungeren als een levend schild. Dit maakte de strijd echter niet minder hevig. Team fluo begon goed aan de partij maar werd toch één voor één aangegooid. Ook kapitein Elena kon een achterstand niet meer ombuigen. 0-2.

Na de heroïsche overwinning van team niet fluo besloten we de volgende sport onder het afdak te spelen. Want daar stond de regen buitenspel.  Het was tijd voor een ware krachtmeting. Touwtrekken. Beide team rolde hun spierballen op en namen plaats aan het touw. Het was een helse strijd. Die heel evenwichtig opging, beide teams hielden elkaar in evenwicht. Maar toen de krachten bij beide teams op waren was het team fluo die de aansluitingstreffer maakte. Met enkele wilde rukken konden zij de overwinning binnen halen. 2-1.

Na dit spektakel dachten die malle ouwe leiding: “dit kunnen wij ook”. En ze daagden de maxis uit. Hybris zou het enige woord zijn dat deze daad beschreef, maar dat wisten zij nog niet. Zij dachten: 24 maxi’s dat betekend 5 maxis per leiding, dat moet toch lukken…

Zelden werden er in de sportgeschiedenis van Scouts Sint Petrus zo’n slechte inschattingen gemaakt. De Maxis namen plaats aan het koord en wisten de leiding uit te schakelen in minder dan 5 seconden. Nog voor de match goed en wel begonnen was, waren het de maxis die victorie kraaide. Een schoolvoorbeeld van hoe het geheel beter is dan de som van de delen.

Het verdere verloop was evenwichtig. Beide teams behaalde overwinningen in de penalty cup en de hockey shoot-out. Maar de grootste overwinning werd ongetwijfeld behaald door de plas in de Klimhoek. Deze had nog nooit zoveel bezoekers over de vloer gehad als toen. Een ware attractie voor degene die even wouden uitblazen na en tijdens het sporten.

Op het einde waren er geen verliezers, wat de Olympische gedachte was aanwezig bij beide teams. Alhoewel, op het einde wouden enkele Welpen de maxis uitdagen in een pot voetbal. Die welpen die met 1-0 verloren hebben, zijn misschien wel de verliezers van de dag. Dit door een fraaie goal op naam van Oskar.