Kabouters

Het zijn drukke dagen voor de leiding. Nakende deadlines stapelen zich op, strenge professoren doceren met 100 pagina’s per uur, we moeten onze brief aan de Sint nog schrijven (behalve Toto, zij is niet braaf geweest), speculazen inpakken, spreekbeurten voorbereiden en bij dit alles is het ook nog eens donker om 17u (met andere woorden 17u=bedtijd)!!!!! Nu zaten we ook met het probleem dat we onze maandelijkse rubriek op de officiële website van de scouts in ere moesten houden en deze maand ontbrak het ons aan de nodige creativiteit om onze avonturen met de Kabouters in literair meesterwerk om te zetten. De ingenieuze oplossing hiervoor dartelt elke zaterdagnamiddag recht voor onze voeten: jaja, we vroegen schaamteloos aan onze Kabouters of ze voor één keer deze taak van onze wilden overnemen. En dat durfden ze!

Met het nodige enthousiasme gingen ze doelgericht en plichtsbewust aan het werk. We hoorden hun jonge breinen kraken en we zagen wenkbrauwen fronsen. Wat vond ik tot nu toe al de leukste vergadering? Welke spelletjes hebben we al gespeeld? We lieten ze de volledige vrijheid om hun favoriete momenten op papier neer te zetten. Het was een klein momentje waarop ze in groep het afgelopen scoutsjaar konden evalueren. 

Dit alles resulteerde in een eclectisch geheel van gewaagde poëzie, expressionistische tekeningen en verbazingwekkend weinig taalfouten. De kleine kunstwerken kan U hieronder in alle rust bewonderen, wij laten U vrij zelf een oordeel te vellen.

Het resultaat leert ons alvast dat in elke Kabouter het talent leeft om met gebrekkig werkende stylo’s en teleurstellende stiften toch iets zinnig op papier te zetten! 

Tot binnenkort lieve lieve lieve kabobo’s!!!

Joekeldoe
 

(alle rechten voorbehouden aan de Kabouters)