Kabobo’s vliegen er in

Kabobo’s vliegen er in

Hoe heerlijk is het om het scoutsjaar af te trappen met dertig grijnzende snoetjes van kleine juffrouwtjes gehuld in feilloos scoutsuniform. Elke keer weer staan ze er met een hele hoop klaar om de scouts, het park of het station, kortom de hele buurt, te veroveren.

Maar op de eerste vergadering dook er al een donderwolk op in dit paradijsje van zaterdagse zorgeloosheid. Leidster Toto en Pim waren nergens te bespeuren! De paniek was nog niet doorgebroken, maar we stonden nu wel al heel lang op hen te wachten. Toen plots de telefoon van Nala rinkelde en het bleek een berichtje van Toto te zijn. Ze waren verloren gelopen en zonder de hulp van de kabouters zouden ze de weg niet terug kunnen vinden. Zo hulpvaardig als de kabouters zijn zo snel en enthousiast vlogen ze er in om aan de hand van verschillende spelletjes elkaar beter te leren kennen en zo, nog beter, Toto en Pim terug te vinden. Het werd een lange tocht doorheen de buurt van de scouts die ons uiteindelijk in het Citadelpark bracht. Blijkt dat Toto helemaal niet naar de scouts kon komen deze zaterdag en dat Pim lekker in Parijs pannenkoeken aan het eten was (en ook een beetje aan het studeren is). Was dat een goed mopje zeg, maar nu zijn de kabouters wel dikke maatjes geworden en zijn ze klaar voor elke volgende vergadering vol nieuwe uitdagingen. 

En die uitdaging kwam er al snel de week daarna. Toen bleek dat de scouts was aangevallen en onder schot werd gehouden door de stinkende trol. Zaterdagvoormiddag had de leiding bijna op leven en dood met dit weerzinwekkende wezen geworsteld en ze waren er in geslaagd hem achter slot en grendel op te sluiten in het lokaal. Wanneer de kabouters dan zouden komen, zouden we de trol met zen allen kunnen bestormen en helemaal met hem afrekenen. Er waren natuurlijk wat problemen. Eerst moesten de stoere kabouters getraind worden zoals het echte gevechtsleger, want als amateurs zouden we de trol nooit kunnen verslaan. Daarnaast was leider Wesley de code van het slot op de deur van het lokaal vergeten! Die code moesten de kabouters nu ook achterhalen!

Amai, wat een vechtlust hebben ze getoond die soldaatjes van een kabouters!
Toen we dan uiteindelijk na een lange en uitputtende namiddag de complete code van het slot wisten, konden we binnenbreken in het lokaal. Maar daar was geen trol meer te bespeuren, alleen maar een kistje met daarin een boodschap. Een boodschap van de trol die zei dat hij door die geweldige strijdlust van de kabouters zo de stuipen op het lijf werd gejaagd dat hij zowaar zijn boeltje heeft gepakt en besloten heeft om hier nooit meer terug te komen! Hoera, de scouts was weer veilig en dat allemaal door de moedige kabouters !!! 

De volgende vergadering was het tijd om eens die kleine breintjes van onze kabouters te testen. Hoe ver zouden ze al staan met hun economisch inzicht? Dit was wel een fundamentele vraag, want vandaag was de beurs gecrasht en alleen door de investeringen en leningen van de kabouters zou de beurs er weer bovenop geraken. En wat deden ze het verbazingwekkend goed! De ene cheque na de andere werd binnen gehaald en we zagen de curve al snel weer stijgen. Wat zijn het toch vernuftige wezentjes die kabouters!!!! Wat zijn we benieuwd hoe ze ons de volgende keren zullen verbazen!! Hopelijk blijven ze altijd maar komen met hun eeuwig enthousiasme en meisjesgekwetter!! We kijken al uit naar volgende vergadering! 

Tot dan 

Hele dikke zoen ,

Van je kapoen(en),
de kabouterleiding