Jongverkenners

Omdat dit de eerste echte vergadering van het jaar was, wou de leiding dat de jongverkenners elkaar goed leerden kennen. Daarom werden de jongverkenners met plakband aan elkaar geplakt, om boeiende gesprekken met elkaar te stimuleren. Ze moesten hun 2 buren zo goed mogelijk leren kennen, en ondertussen ook samen opdrachten uitvoeren. Op het einde van de vergadering heeft de leiding de jongverkenners dan vragen gesteld over hun buurman. En de persoon met de meeste juiste antwoorden kreeg de grote prijs.

Op kamp kan het soms koud worden, dan heb je slechts 2 manieren om warm te blijven. Je kan knus tegen elkaar kruipen, maar je kan ook een vuur aansteken. Deze vergadering hebben de jongverkenners geleerd hoe ze een vuur moeten aanmaken. Ze speelden kleine spelletjes tegen elkaar om lucifers te verdienen. Die ze dan op het einde van de vergadering naar een papieren huisje moesten schieten om het in brand te steken.

De leiders hebben deze vergadering hun kennis over het beminnen van vrouwen overgedragen aan de jongverkenners. Wie een vrouw goed wilt beminnen moet kunnen denken als een vrouw. Vandaar werden de jongverkenners in het begin van de vergadering geschminkt en kregen ze een kapje voor over hun haar. Toen moesten ze opdrachten uitvoeren om terug een jongen te worden. Het was een zware strijd, maar gelukkig hebben de meeste jongverkenners hun mannelijke identiteit teruggevonden.

 

Vandaag vond de leiding het tijd om eens te kijken hoe een jongverkenner opdrachten uitvoert in een druk milieu. Daarom zijn de jongverkenners met de fiets naar het centrum Gent gefietst en hebben ze een soort één tegen allen gespeeld. De jongverkenners hebben zowat heel Gent op stelten gezet, maar de één tegen allen hebben ze wel met glans gewonnen. Proficiat!