Jonggidsen proza!

Voel jij het ook zo begin september ? Die verwarring waarom het nieuwe jaarteken een vuilbak is, de drang om je strakke,perfect uitgeruste scoutsuniform terug aan te trekken en je das rond je nek te knopen, het wekelijkse uitkijken naar de tofste dag van ze alle zeven, de hoop dat je met je vriendinnetjes in de patrouille zal zitten, de angst dat je alweer de wet zal moeten opzeggen hoewel je hem eigenlijk al lang zelfs in je slaap zou moeten kunnen opzeggen, die lichte vlinders als je denkt aan die knappe jongverkenners die je nu wel vaker zal kunnen aangapen, die vreugde als je denkt aan die giechelkoorts die je nu één keer in de week niet meer hoeft te bedwingen, de reeds kleine flashforwards naar het echte, grote tentenkamp in juli… Voel jij dit allemaal ??? Dan ben jij de ideale jonggids!!

Wat zijn we blij dat we al die frisse, olijke snoetjes terug wekelijks mogen entertainen met spel en vermaak! Wij hebben de eer en het plezier om 35 jonge meisjes te leiden in het heuse gebeuren van scouts met oneindig enthousiasme en onuitputtelijke goesting!!!

De eerste vergadering, na de welbekende overgang, was traditiegewijs de klassieke kenningsmakingsvergadering! We vroegen elke jonggidsen om een voorwerp dat bij hen past mee te brengen, zo konden we via verschillende spelletjes deze kleine, mysterieuze dametjes wat beter leren kennen. Het ene voorwerp was al wat doordachter dan het andere, maar met wat improvisatie wist elke jonggids ons te overtuigen met een aandoenlijk prulletje.
Een hele middag onnozel en zorgeloos rondhangen in het Citadelpark vormden de ideale start van wat beloofd een heerlijk scoutsjaar te worden!

En toen was het al oktober! Omdat het bij de jonggidsen altijd een groot feest is, maakten we van deze vergadering ons eigen grote Oktoberfest! Verkleed volgens Duitse traditie gingen we op pad om alweer het Citadelpark in de zalige nazomer zon onveilig te maken. Braadworsten, gebrekkig vertaalde Duitse liedjes en de evenwaardige vervanger van bier, water, vormden de basis van het spel waarin de jonggidsen zich met het nodige puberale gezaag alweer eens konden uitleven.

Elke jonggids is een geboren model en dat weten wij! Het oog van de camera stond tijdens vergadering drie dan ook continu op deze knappe jongedames gericht. Deze keer mochten de jonge sterren zelf en in gecontroleerde vrijheid het historische centrum van Gent gaan verkennen om hun mediahonger te stillen met verschillende, ludieke opdrachten.

Ze moesten bijvoorbeeld een liefje zoeken voor leider Gust, maar omdat hij wat te veeleisend is, slaagde geen enkel team erin hem te bekoren met een kiekje van een knap vrouwmens gevonden in de straten van Gent.

Of een foto van een jonggids in handboeien!! Jaaaajippiejoepiejeej deze dag was zowel voor de leiding als voor de talrijk aanwezige jonggidsen weer een geslaagde namiddag!!

Uiteraard niet te vergeten: het oeroude feest van de dode mensen, knappe vampieren, harige weerwolven en de hele verzameling van akelige insecten en fantasiewezens!!!! Ook dit vierden wij traditiegetrouw met de enige echte Halloween/eigenlijk-gewoon-pompoensoep-maken-vergadering! Pompoenen uithollen, gehaktballetjes rollen,.. het blijkt een talent van elke jonggids te zijn! En we kunnen zeggen dat de pompoensoep na een koude middag toch wel smaakte, ook mede door de toffe accessoires die leiding voorzien had, zoals lettertjes ( die vormden wel wat grote brokken, zorgde wel een beetje voor verstikkingsgevaar in het verorberen van dit brouwsel, maar no risks no fun zei mijn grootmoeder altijd!), soepstengels om lekker mee te roeren of soepparels om het hele culinaire hoogstandje te perfectioneren! Ja hoor, het beeld van blozende jonggidsen naast elkaar gevleid op de zetels met een bekertje soep in de handen, met het kaarslicht dat vanuit de uitgeholde pompoenen op hun scheen , zullen wij en hopelijk zij ook niet snel vergeten!!!