Jonggidsen fier, jonggidsen blij!

Wanneer het buiten vriest en ijzig koud is, trotseren zowel de leiding als de jonggidsen dit helse weertje. Op de fiets wanhopig ingeduffeld of neergevleid in een auto met zetelverwarming of tussen twee oude vrouwtjes ingenesteld op de tram: op welke manier de jonggidsen dan ook op de vergadering geraakten, ze waren altijd talrijk aanwezig om het samen wat warmer en knusser te maken. Zo doorstond ook de leiding deze winterstorm van cursussen, bijeengescharrelde notities, ontelbare koppen koffie, vage powerpoints en af en toe een zenuwinzinking door deze lachende gezichtjes weer lekker bij elkaar te zien.

Laten we even aanvangen met een grotesupergigawowmegagekke dankjewel voor alle lieve jonnggidsen die ondanks het verschrikkelijk ellendige weer zich niet lieten tegenhouden om met een blijvende glimlach speculaas te verkopen. Vele mensen waren onze meiden blijkbaar goedgezind want de opbrengst mag er wezen!!!!

Hoera avondvergaderingen!!!! Dat betekent samen een film kijken en zelfgemaakte popcorn verorberen, een bezoek van Sinterklaas en zakken vol snoepgoed dankbaar opschrokken en natuurlijk ook de obligate casinoavond waarop talrijke kommen chips gezapig verschranst werden. Het mag duidelijk wezen: de jonggidsen lijden allerminst honger en kunnen deze koude en zure winter dus tegemoet gaan met een behaaglijk vetlaagje!

De jonggidsen zijn levendige dametjes die met hun grote opkomst er toch altijd in slagen ook voor de leiding een aangename avond te verzekeren. Zo konden ook wij in deze lastige periode even onze zorgen vergeten tijdens het entertainen van deze mevrouwtjes! Het muzikaal pak tijdens ons super gezellig kerstfeestje zorgde voor heel wat komische situaties tijdens het vervullen van talrijke ludieke opdrachten! Of er was ook de karaokeavond in de knusse kelder van leider Gust , waardoor we nu ook weten welke jonggidsen met dans- en zangtalent gezegend zijn! Ergens in het begin van december kwam ook de goed heilig man naar jaarlijkse gewoonte langs om die sloebers van een jonggidsen te wijzen op alles wat ze al dan niet hadden uitgespookt. Zo weten we dat sommigen de prioriteit van huiswerk nog niet goed kunnen inschatten, of hun lievelingseten het liefst voor zichzelf houden door het ingenieus te verstoppen in de diepvriezer.
Haha die malle jonggidsen!!!! We kijken al met veel goesting vooruit en hopen dat ook de komende dagvergaderingen ons nog evenveel en liefst nog meer plezier en herinneringen zullen bijbrengen!!!

Groetjes,
de Jonggidsenleiding