Is da nu al november ?!?!

“Jonggidsen – vierkaaaaant !!” *vreemd omgekeerd v-teken op het voorhoofd* dixit jogileiding

“Ma huh wa betekent da? Sowieso iets supervies eh?!” dixit jogi’s

En dat was de start van een supercraycraymegalomaan jonggidsenjaar !

Week 1: Duidelijk van het begin: jonggidsen zijn perfecte modellen! Dat ze allemaal beauty’s zijn wisten we al langer, maar ze hebben ook nog eens de perfecte attitude en prachtige catwalkloopjes. Congratulations, you’re still in the running towards becoming America’s next topmodel, zou onze vriendin Tyra zeggen!

Week 2: Overschakelen van nomadenbestaan tot sedentaire degelijke mensen? Geen probleem lieve leiding, godsdiensten + aanhangers, krijgerdansen, mammoeten vermoorden en een voorbehoedsmiddel maken (want anders ging de stam te groot worden), geen enkel probleem voor onze stoere meisjes. Gelukkig zwaaien we nog steeds met een knots!

Week 3: Oeps, dat voorbehoedsmiddel heeft precies toch niet zo goed gewerkt.. Tienermoeders gesignaleerd! Geheim: die baby’s waren maar popjes eh, dat was allemaal maar een mopje. Al zijn we nu wel gerust gesteld voor als het ooit zo ver is, de jonggidsen zijn stuk voor stuk fantastische moeders in spe, ze eten zelf de drolletjes van hun kindjes op. (= oooooooooooooooooooooooverheerlijke mengsels van peperkoek, chocola en hagelslag)

Week 4: onze jonggidsen bewezen nog maar eens wat voor een fantastische toffe bende ze eigenlijk zijn. Zonder zeuren en luid mee schreeuwend met de muziek bekladden ze de muren (en ook zichzelf) met verf, een postertje hier en daar, een zeteltje volledig kapotkloppen, alles flink naar binnen schuiven, en voilaaaaaa, het lokaal is nu perfect klaar voor de rest van dit nu al top scouts jaar !

Nu zaterdag (2 november) is er jammer genoeg geen vergadering, maar we zien jullie de week erna in volledige fabulously late Halloween style ! Tot dan !! Check in de tussentijd steevast jullie Facebook, fun verzekerd !

Heel veel liefs van jullie lieve leiding !!!!!