Inschrijvingen

Inschrijving nieuwe leden van geboortejaar 2011 bij de mini’s (werkjaar 2017-2018)

Vanaf 1 mei 2017 om 9u00 kunnen nieuwe leden van het geboortejaar 2011 zich inschrijven voor het scoutsjaar 2017-2018 bij de mini’s, onze jongste tak.

Inschrijven kan enkel telefonisch gebeuren, en niet via voicemail.
Om telefonisch in te schrijven kan je naar de één van de groepsleiding, Femke, Alix of Liesbet bellen vanaf 1 mei 2017 om 9u00. Enkel een live telefonisch gesprek geldt, niet een voicemail bericht. Bellen voor 9u00 geldt evenmin.
Omdat we soms met wachtlijsten te maken hebben, is het aan te raden op tijd te bellen.

Na het telefoontje, wordt je kind op de inschrijvingslijst gezet.
Het is vanzelfsprekend dat wie eerst belt, er eerst bij kan, maar er zijn bepaalde voorrangsregels die we binnen onze scoutsgroep hanteren:
– wie eerst belt, staat hoger op de lijst
– wie in de parochie woont, staat hoger op de lijst
– wie als ouder zelf als leiding in onze scoutsgroep heeft gestaan, staat hoger op de lijst
– broertjes en zusjes van huidige leden worden automatisch toegelaten

Elk jaar worden er zo’n 30tal nieuwe mini-leden toegelaten, dit om een goede balans tussen leiding en leden te kunnen garanderen. Zowel jongens als meisjes worden toegelaten en we streven naar een evenwichtige balans tussen beiden

De groepsleiding noteert alle nodige gegevens tijdens het telefoongesprek. Deze gegevens zijn :

  • Naam en familienaam
  • Geslacht
  • Adres
  • Geboortedatum
  • GSM-nummer van beide ouders en evt een thuistelefoonnummer

Kort nadien krijgt u een bevestigingsmailtje of jullie er al dan niet bij zijn.
Eind augustus neemt de nieuwe groepsleiding van 2017-2018 telefonisch contact op met jullie om uitleg te geven over het verloop van het begin van het nieuwe jaar.
Tijdens de eerste 3 weken van september komt de leiding van je kind op huisbezoek om kennis te maken. Dit gebeurt bij elk lid, elk jaar opnieuw, want de leidingssamenstelling verandert elk jaar.

Contactgegevens groepsleiding voor inschrijvingen scoutsjaar 2017-2018
Alix: 0496/51.19.95
Liesbet: 0494/31.83.86

Femke: 0489/30.31.90

 

Inschrijving nieuwe leden van geboortejaar 2010 en vroeger (werkjaar 2016-2017) 

Nieuwe leden kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar grol-sintpetrus@hotmail.com (dit is ook mogelijk via het contactformulier op de site) of door te bellen naar de groepsleiding Liesbet 0494/31.83.86, Alix 0496/51.19.95 of Femke 0489/30.31.90.

Helaas moeten wij een ledenstop invoeren voor kinderen die geboren zijn in de jaren 2005 tot en met 2010. Indien u ons contacteert zal het kind op de wachtlijst gezet worden. Wij danken u voor het begrip.

De gegevens die we nodig hebben voor een inschrijving zijn:

  • Naam en familienaam
  • Geslacht
  • Adres
  • Geboortedatum
  • GSM-nummer van beide ouders en evt een thuistelefoonnummer

Daarnaast vragen wij ook om onderstaand inschrijvingsformulier in te vullen. Op die manier kan de inschrijving bij Scouts en Gidsen Vlaanderen vlotter gebeuren en worden de verzekeringen nog sneller in orde gebracht.

Ook voor het inschrijven van broers of zussen van actieve leden dient u ons te contacteren. Kinderen die dit jaar al lid waren van de scouts worden automatisch heringeschreven voor het volgende scoutsjaar.

Tijdens de eerste drie weken van september komt de leiding bij alle leden langs op huisbezoek om de inschrijving te vervolledigen.

Voor het werkingsjaar 2016-2017 kunnen we geen nieuwe leden voor de mini’s meer aanvaarden aangezien de capaciteit van de takken overschreden is. Met nog extra leden zou de scouts een goede kwaliteit van de vergaderingen niet meer kunnen garanderen.

Het is wel mogelijk om nog op een wachtlijst te komen. Wie per se dit jaar al wil starten met scouts in Gent, kan misschien ook terecht bij de andere scoutsen van het district Gent-Zuid. Een link naar hun websites is te vinden onder ‘nuttige links’.