Het waar-is-Wally-minikamp

De vakantie was nog maar net begonnen, en al vroeg stonden we met onze rugzak klaar voor een groot avontuur. Het volledige Wally-team pikte de kinderen aan het station in Gent op en nam hen mee naar Brecht om daar samen een onvergetelijk kamp te beleven.

Elke dag verdiepten de Wally’s zich in een bepaald thema. De eerste dag zaten we een beetje in Egypte. Met een reis achter de rug en een picknick in de buik, speelden we het grote Ramses spel! De mini’s moesten de hiërogliefen ontcijferen en de code van de kist kraken. Daarin vonden ze een grote piramide gemaakt van cake. Nadien had iedereen de tijd om zijn overwinning te vieren, zijn bed te maken en wat uit te rusten. Na het avondeten speelden we nog een spel in het bos, waarbij we een lang touw moesten volgen. Het touw liep door, onder en boven allerlei natuurlijke hindernissen, waar de geblinddoekte mini’s met gemak over gingen. Nadien wisselden we nog wat verhalen uit over het parcour, werd een verhaaltje voorgelezen en vielen we moe maar voldaan in slaap.

De volgende dag zaten we plots in de filmwereld. We speelden galgje met allerlei bekende personen die ook in het bos verstopt zaten. Telkens wanneer iemand geraden was, konden we de filmster gaan zoeken en verdienden we steeds meer punten. De hoeveelheid punten bepaalden het aantal spuitjes elke groep in de namiddag kreeg. Ze moesten elkaar als echte paparazzi besluipen om elkaar nadien met verschillende kleuren vol te spuiten. Wiens T-shirt op het einde het minst vlekken had, was de filmster van de dag. Na het avond eten lieten we nog een allerlaatste keer het beste van onszelf zien. Op het vrije podium deden we in groep of individueel een performance. Samen zongen we, dansten we en deden we om de beurt wat acrobatie.

Dag drie was een iets specialere dag. We gingen op safari! Met een zonnehoedje en een goed gevulde drinkbus begonnen we vol moed aan een wandeling. Waarheen wisten we nog niet. Het was een verassing! Onderweg speelden we een spel met wasknijpers. We moesten de wasknijpers ongemerkt aan elkaars kleren of rugzak hangen. Wie bij aankomst ergens een wasknijper op zich had hangen, moest ’s avonds afwassen. Toen we op onze bestemming aankwamen zagen we al meteen heel erg veel dieren. Het was een dierentuin! We observeerden schapen, varkens, wespen, een roofvogelshow, verschillende soorten vogels, geiten en nog veel andere angstaanjagende diersoorten. De fouriers kwamen het eten brengen en vergezelden ons op onze leuke namiddag. Voor we weer huiswaarts vertrokken, aten we nog een ijsje gemaakt van verse koeienmelk, mmmm! Wanneer we terug op het kampterrein aankwamen stonden er al meteen tafels klaar met spaghetti. We konden als echte varkentjes zonder handen eten. Als avondactiviteit werd dan ook een douchefestijn gehouden.

Na een hele nacht goed uitgerust te kunnen hebben van een zware dagtocht, stonden er de volgende dag al meteen nieuwe uitdagingen op ons te wachten. We speelden een circusspel. Van een diabolo in de lucht gooien tot leren jongleren, we deden het allemaal. Dit was een goede voorbereiding voor het spel van de namiddag. Heel het kampterrein was omgebouwd tot een gezellig en ietwat ouderwetse kermis. Iedereen begon met enkele stuivers waarmee ze blikken konden neergooien bij leidster Noor. Je had ook nog de mogelijkheid om leider Thijs zijn goochelshow bij te wonen en je toekomst te laten voorspellen door leidster Margaux.  De spelletjes van de voormiddag kon je blijven oefenen en vanaf vier uur was er ook popcorn te verkrijgen. ’s Avonds speelden we nog een spel waarbij we alle dieren van het circus in het bos moesten terugvinden. Aan de hand van de dierengeluiden konden we de precieze locatie ontdekken van de dieren en ze zo allemaal weer naar het circus brengen. Wat een avontuur, wat een dag!

Oei!! De laatste volle dag, en de fouriers zijn het beu om voor ons te koken! Wat nu gedaan? Ook onze super moderne ontbijtmachine kon het niet opbrengen vers gesmeerde boterhammen te produceren. Dan speelden we maar een ontbijtquiz! Bij elke goede vraag kregen we al wat meer te eten. Maar omdat we zoveel vragen correct konden beantwoorden, kregen we een groot divers aanbod aan eten. Er waren speculaasjes, peperkoeken, verschillende soorten cornflakes, boterhammen met verschillende soorten pasta’s, noem maar op. Winnen was dus de boodschap! Wanneer onze buikjes helemaal vol zaten en we geen punten meer hoefden te scoren, moesten we onze energie kwijtspelen. We speelden een leventjesspel waarbij we per team groenten konden winnen voor in de omelet die we ’s middags zelf moesten bereiden. Toen iedereen al zijn groenten verzameld had, konden we beginnen snijden en schillen. Omdat we zoveel groenten gewonnen hadden, hadden we een overvloed aan de omelet met groentjes en kregen de fouriers ook nog eten. Zij waren zo blij dat ze voorstelden om voortaan samen te koken. Dat zagen de mini’s wel zitten! Maar daarvoor moesten we eerst nog leren hoe we moesten fourieren. Als je een beroep wilt uitoefenen moet je eerst een diploma hebben, en zo ging het nu ook. We leerden een plateau balanceren, deden krachttesten en probeerden de perfecte boterham af te leveren. Na bloed, zweet en tranen kregen we eindelijk dat langverwachte diploma in handen. Als beloning mochten ze even uitrusten van de vermoeiende en leerrijke dag. ’s Avonds maakten we nog een avontuurlijke tocht door het donker. De fouriers en leiding waren verdeeld onder het bos, en zo volgden de mini’s het pad van breeklichtjes van het ene postje naar het andere. Op het laatste postje kregen we allemaal lekkere pudding!!
Aan het huisje aangekomen, was het heel erg stil geworden en vielen we samen meteen in slaap.

De volgende dag was het alweer tijd om onze spullen bijeen te zoeken en onze rugzak te maken. We sterkten onze krachten door een voedzaam ontbijt en begonnen aan het werk. Samen poetsten we tot het hele kamphuisje terug blonk. En voor we het goed en wel beseften, stond er al een nieuwe scoutsgroep klaar en stormden bezorgde en gelukkige ouders op ons af.

En toen kwam een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje is uit.

Alle stoere mini-foto’s zijn te bewonderen via de link: https://www.flickr.com/photos/134687063@N05/albums/72157672137673945