Het Piet Piraatweekend van de Jongverkenners

Vrijdag 13 november vertrokken de jongverkenners op weekend richting het nabijgelegen Sint-Amandsberg. Voor de eerstejaars was het een primeur, want zij zouden voor de eerste keer op weekend vertrekken met de fiets. Onder begeleiding van de Leiding en enkele fouriers kwamen we na een halfuurtje fietsen al aan op onze bestemming.

Na het uitpakken en het klaarleggen van de matjes werd de groep in 2 gesplitst. Zonder rekening te houden met de patrouilles. Zodat iedereen elkaar beter leerde kennen. Na het eten was het tijd om te drinken. En om het piraten thema te eren werd de zogenaamde ‘pis-quiz’ gespeeld, met heeeel veeeel water! Bij een fout antwoord moest je zelf water drinken en bij een juist antwoord was het de beurt aan je tegenstanders. Oh ja Berend Brokkenpap zat al uren op het toilet dus je blaas inhouden was de enige optie… De teams waren beide even sterk, maar aan het einde van de avond was het toch duidelijk dat team Groen gewonnen was. Nadat de twee teams terug kennis hadden gemaakt met de toiletten, was het tijd om te slapen.

Zaterdag begon met een klassieke ruiltocht. Het doel was om een zo groot mogelijk ‘schat’ te verzamelen. Beginnende met een rol WC-papier of een simpele spons. Het resultaat was verbluffend. Beide teams hadden een mooie schat bijeen gesprokkeld bestaande uit snoepen, chocolade en appels…. Veel appels… Maar na het middageten bleek de schat plots verdwenen te zijn… overboord gevallen? Neen hoor, gestolen door andere kapers van de 7 zeeën. Maar als de teams het tegen elkaar opnamen in enkele beproevingen bestond de kans dat ze hun schat ooit nog zouden terug zien. Want ze konden 6 punten verzamelen om zo hun schat terug te krijgen. En zo geschiedde! De teams namen het op tegen elkaar en zelf de regen deerde hen niet om zich vuil te maken in een match Footby (een combinatie van voetbal en rugby).

Toen het te hard begon te regenen werd het tweede deel binnen gespeeld. De teams konden met hun verworven punten een mooi startkapitaal krijgen. Echter was alles te herdoen door de 3-3 eindscore. Ze kregen vrouwen, rum, papegaaien en zwaarden om te verhandelen tegen dukaten… Op het einde van de avond kregen de piraten het goede nieuws te horen dat ze genoeg hadden om hun schat terug te kopen!

Na het avondeten kwam er eindelijk een positief antwoord op de vraag: Leiding, wanneer is er een sluipspel? Want weer of geen weer, die avond werd er geslopen. Met af en toe een opdracht en een beloning aan een postje! Sommige jongverkenners hebben het parcours zelf een 5-tal keren kunnen afleggen. Anderen hadden het wat lastiger met een fluorescerende kap… En plots kwam het einde van het weekend inzicht want het was tijd om te slapen!

Nadat we ons huisje proper en wel achterlieten en er nog een match voetbal gespeeld werd, was het tijd om terug te fietsen! En zo keerde het peloton terug naar de thuishaven. Met heel veel tegenwind weliswaar en zonder de pechvogel die na een platte band in de bezemwagen belande…

jv jv1 jv2