Hét Minionweekend van de Mini’s

Eeeeeeeeeeeeeeeindelijk dat langverwachte scoutsweekend! Het eerste weekend ooit van onze mini’s!

We vertrokken vrijdagavond allemaal met onze grote rugzak of valies richting Zomergem. De reis naar ons weekendhuisje was al een groot avontuur op zich, want eenmaal aangekomen verlangde iedereen al naar een bedje. Samen staken we veldbedjes ineen, haalden we onze slaapzak uit en poetsten we onze tandjes. Nadien heeft leidster Noor nog een mooi verhaaltje voorgelezen, en plots was iedereen muisstil.

Aan de vroege uurtjes van de volgende ochtend te zien, had iedereen een goede nacht achter de rug. Na het ontbijt liepen we al om 9u met z’n allen een estafette loop rond een voetbalveld. Nadien hebben we nog gevoetbald, ver gesprongen in het zand en Napoleon gespeeld. Op onze terugweg kwamen we een grote speeltuin tegen. Natuurlijk konden we hier niet zomaar passeren zonder ons eerst goed uit te leven. Toen we allemaal een beetje moe werden, zetten we onze weg richting ons weekendhuisje terug verder. Toen we daar aankwamen, hadden de foeriers heerlijk croque monsieurs voor ons gemaakt! Mmmmmm. Maar om te rusten was er natuurlijk geen tijd! In de namiddag speelden we een groot leventjesspel. Elk team moest binnendringen in het kamp van het andere team zonder getikt te worden. Eenmaal in het kamp, kreeg je een puzzelstukje. Zo moest elk team alle puzzelstukjes verzamelen om zijn eigen puzzel te vervolledigen. Nadien rustten we binnen in het warme huisje uit met het vieruurtje. Wanneer iedereen weer genoeg energie had, speelden we nog één tegen allen. De mini’s kregen een lijst met opdrachten die ze allemaal moesten uitvoeren. Als hen dit allemaal lukte, kregen ze ’s avonds na het eten een speciaal dessert! Het waren opdrachten als: een minionlied maken, een kaartenhuisje bouwen, 30 kledingstukken aandoen, een piramide maken, 5 dieren zoeken,… Het waren moeilijke opdrachten, maar ze zijn er toch in geslaagd alle opdrachten tot een goed einde te brengen. In afwachting van het avondeten, hebben we nog gezongen en gedanst op liedjes van K3 en The Minions. En mmm eindelijk konden we lekkere fishsticks eten met puree en spinazie. Als dessert kregen ze een zelfgemaakte dame blanche! Nadien heeft leidster Margaux nog een verhaaltje voorgelezen en al snel lag iedereen te slapen. Of het aan het super mooi verhaaltje lag, of aan de avontuurlijke dag blijft ons nog steeds een raadsel.

Gelukkig was iedereen de volgende ochtend fris genoeg om samen als één team heel het huisje op te ruimen en onze spulletjes terug bijeen te zoeken, zodat we het even net en proper konden achterlaten. We hebben in de middag nog lekkere hotdogs gegeten en buiten gespeeld. In de bus, hebben we nog allemaal bootjes leren vouwen van onze maandbrieven. Toen we om 14u aankwamen op het station was het alweer tijd om afscheid te nemen. Gelukkig konden we allemaal nog voor een laatste keer van dit weekend het minilied meebrullen.

ta wee on ni nd ke gro db mi