Het mega maxi-weekend

Rond zeven uur leek het Sint-Pieters-station even de zuivelafdeling in de supermarkt. De Maxi’s vertrokken namelijk op zuivel-weekend! Ze waren heel creatief verkleed, van melkbrikken tot kaasblokken. Na het aantreden namen de kinderen afscheid van de mama’s en papa’s en kon het weekend vol plezier beginnen. Na de de trein- en wandeltocht en nadat iedereen zich had geïnstalleerd, speelden de Maxi’s nog het dierenspel! Hierbij waren er overal in het huisje dieren lawaaien te horen. Het doel van het spel was om het juiste dier op hun kaartje te zoeken. Nadat alle kinderen er in slaagden hun verschillende dieren op te sporen, was het tijd voor…. CHOCOMELK!

De volgende dag waren er meerdere activiteiten, waaronder een quiz, kleuren, kampen bouwen en het voorbereiden van de talentenshow. Dit laatste was heel belangrijk want de dag erna zouden de ouders deze show te zien krijgen. Met behulp van de leiding werden de danspasjes en de mopjes geperfectioneerd.

Het grootste succes was echter het spel ‘Rome zal branden’. De kinderen kregen een heuse geschiedenisles en leerden onder meer over Keizer Nero. Door middel van kleine spelletjes wonnen de kinderen dan lucifers, waarmee ze een pad naar de stad Rome moesten bouwen. Daarna werd iedereen op een veilige afstand gebracht, en stak de leiding het luciferpad aan.

Foto’s van de maxi-tak zijn terug te vinden op het Flickr-account van onze scouts: https://www.flickr.com/photos/134687063@N05/albums/72157680634302601/with/33264696373/

33264696373_35969a7879_o