Het leven zoals het is; Welpen!

De vakantie is weer eens voorbijgevlogen. Het is na een welverdiende rust eens tijd om naar school te gaan. Maar gelukkig betekent dat ook dat het scoutsjaar weer begint!

De overgang was voor velen zoals gewoonlijk weer een toffe dag vol met leuke spelletjes, muziek en dansjes. Toch is het voor een groepje stoere maxi’s een speciale dag. Ze mogen zichzelf namelijk voor het eerst een welp noemen, kei wijs!

Natuurlijk vraag je je dan af hoe het is om welp te zijn. Dat ondervonden ze al snel op de eerste vergadering! Met net geen 50 welpen ingeschreven, is het natuurlijk een drukke bende, maar daarom zeker niet minder leuk.

Op zaterdag 6 oktober gingen de welpen op zoek naar goud in Texas. Er waren 4 groepen die het tegen elkaar op moesten nemen in verschillende rondes. Wie een ronde won, mocht een plaats aanduiden waar ze wouden goud opgraven. De teams waren erg aan elkaar gewaagd.

De week erna, 13 oktober, was het tijd om de slag om België te voeren. De welpen werden opgedeeld in politieke partijen en kregen elk een kaartje met een nummer op. Dan moesten ze elkaar aantikken en degene die het hoogste cijfer had, kreeg het kaartje van de tegenstander. Hoe meer kaartjes je had, hoe meer pionnen je mocht op het spelbord zetten en hoe makkelijker je een provincie veroverde.

Zaterdag 20 oktober moest iedereen zijn mooiste voetbaltenue aantrekken. Eindelijk eens een hele vergadering in voetbalthema! De hele dag speelden we allemaal sportieve spelletjes. Hoe meer spelletjes je won, hoe beter je voetbal team werd. Uiteindelijk namen de 2 beste teams het tegen elkaar op in de finale en werd er natuurlijk ook een kleine finale gespeeld.

De laatste vergadering van de maand was in Halloweenthema. De welpen gingen op spokenjacht! Op de route vonden ze allemaal ingrediënten en moesten ze opdrachtjes doen, zo gek? Wat zou het betekenen? Wat moeten we nu met bouillon, een ajuin en een pompoen? Soep maken natuurlijk! Zo gezegd zo gebeurd. Wat was het smullen! Zowel leiding als leden hebben er erg van genoten!

Enkele foto’s zijn terug te vinden op: https://flic.kr/s/aHskH8Lc3p