Givermidweek

Zondag 5 november begonnen de eerste sporen van scouts Sint-Petrus te manifesteren vlak nabij de R4 aan FOS de Reiger. Vaak waren het de ouders die eerst op kwamen dagen. Zij kwamen vaak aan met een zak vol kleren en overvolle boekentassen. Een ongewoon zicht zou je zo denken, maar al gauw volgden de eerste kinderen die stonden te popelen om een week door hun leiding geadopteerd te worden. En dat tijdens een doorsnee schoolweek? Ja en neen… Want een midweek is helemaal niet doorsnee.

23627088_1757324117634470_1706844089_o23584930_1757324120967803_1418319636_o

De verkenners en gidsen begonnen hun midweek op  ongeveer dezelfde manier, met alles in gereedheid te brengen. Een studiezaal en een eetzaal werden klaar gezet. Maar voor de verkenners was dit niet genoeg. Zij zorgden ook voor een heuse Pana arena waar er dagelijks zou worden gesjot. Nadat iedereen zijn plekje had uitgekozen konden de givers (combinatie van GIdsen en VERkennerS) vredig gaan slapen. Zij die dachten de rest van de schoolgangers wakker te houden konden zelfs nog even genieten van een avondloop alle overige energie te doen afnemen en ook vredig te kunnen gaan slapen.

Elke dag gingen de gidsen en verkenners een ganse dag naar school en wanneer zij gezamenlijk terug kwamen stond er voor hun een verplicht twee uurse studie moment klaar dat geleid werd door de studiemeester. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er langs alle kant hulp werd geboden aan elkaar, en dat er zelf waren die in dit collectieve studiemoment de moed vonden om nog langer door te doen. Na de studie werd er gegeten, maaltijden die de foeriers met veel liefde telkens weer opnieuw klaar hebben gemaakt (waarvoor dikke dank).

Na het eten was het tijd voor daten. Meer genaamd speed daten. De verkenners en gidsen kregen de kans om elkaar eindelijk eens wat beter te leren kennen! Maar dit wel aan een razend snel tempo van 2 minuten per date. Hierna was het bedtijd.

Het patroon zette zich elke dag voort: school, studie, eten, avondactiviteit. Dinsdagavond was het tijd voor een grote quiz! Het was een nek aan nek race tussen een team van de gidsen en eentje van de verkenners, maar uiteindelijk wist het team van de verkenners te winnen.

Woensdag was het echter tijd voor iets nieuws. Want na een halve dag les stonden de givers terug aan de reiger. Het was tijd voor een middag activiteit. De gidsen gingen gaan bowlen en de verkenners gingen gaan golfen. Door de overwinning in de quiz werden ze hiervoor gevoerd met de auto! In het provinciaal domein van Puyenbroeck stonden enkele golf clubs te wachten op ons. Voor enkele verkenners was het niet de eerste keer. Andere kregen dan weer een korte initiatie. Kleine shout-out naar Janos toe die met een mooie swing het verste wist te slaan van iedereen! Van de gidsen hoorde ik achteraf dat ook zij zich hadden geamuseerd.

Donderdag avond, na de studie, was het tijd voor het afscheid. Er was een kleine band gevormd tussen de gidsen en de verkenners en die wilden wij nog even in de verf zetten. Door ze te laten dansen. Gratitude van Ingeborg bleek de schijf van het moment te zijn, geniet gerust mee:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=JPT-zQn84eY[/embedyt].

Uw kroost zal u ongetwijfeld met heel veel dankbaarheid de pasjes kunnen uitleggen. Na een bisnummer werden de givers weer in bed gestopt. En zo kwam er een einde aan de midweek. Tot volgend jaar.

Matthias Calmeyn (verkennerleiding)