Gidsen

1ste vergadering: ons lokaal pimpen: Jammer genoeg waren nina en ik er niet, toch konden ze, zonder ons, er een prachtig lokaal van maken waar wij de week nadien rijkelijk in werden verwelkomt. En waar we nu met volle teugen van gaan genieten! 

2de vergadering: de olympische gidsen games: Gelukkigerwijs waren we er toen wel! We hebben sporten ervaren die ons echt hebben doen stilstaan bij het leven. Het waren natuurlijk geen dag dagelijks uitvoerende sporten, nee nee, geen voetbal of touwtjespringen, maar hockey en netbal. Het vissen heeft onze adem zeker weggenomen omdat we zoveel gevangen hadden, we voelde ons ware sportvissers (voor diegene die niet zo goed meer weten wat vissen is hierbij even een korte opheldering: vissen is een sport waarbij organisme met vinnen en kieuwen oftewel ‘vissen’ rondzwemmen in een massa met een vloeibare aggregatietoestand beter gekend als H2O. Zo proberen de beoefenaars van deze fraaie sport ook wel vissers genoemd deze kleine wezentjes te vangen. Ik zeg nu wel kleine, maar degene die wij hebben gevangen woog toch wel zeker 2300 kilogram. We denken dat we zelfs het monster van Lognes gevangen hebben maar die hebben we mooi teruggegooid aangezien daar nogal veel oproer mee verbonden hangt). En last but not least de BIATHLON! Dat was toch een van de olijkste sporten die we ooit in ons hele leven hebben doorstaan. Het is een skisport, namelijk een langlaufwedstrijd (alleen hebben wij dit donders moeilijk parcour met rolschaatsen moeten afleggen aangezien het jammer genoeg zonder sneeuw te doen was) met een heel moeilijk parcour waarbij we met een airsoftgeweer op een doel moesten schieten en zo punten konden scoren. Natuurlijk was het op en top betrouwbaar en doordacht! Dan willen we toch nog een pluim geven aan onze milieubewuste leiding die zorgde voor biologisch afbreekbare BBgun bolletjes. 

3de vergadering: zoveel mogelijk beroepen uitoefenen: Deze vergadering hebben we een stapje gezet in het ongelogen, realistische en hardwerkende leven. We moesten namelijk verschillende beroepen uitoefenen, onder andere: deegwaren van harde tarwe koken, water samenvoegen met gedroogde en gebrande zaden van de koffieplant (die vanwege hun vorm koffiebonen worden genoemd), we moesten iemand zijn 

haar knippen en stileren, fijngesneden patatjes in kokend heet vet bakken,.. Ten slotte was de leukste ervaring een mechanische en computergestuurde installatie, om de buitenzijde van voertuigen met een stofzuiger en een hele grote tandenborstel te gaan reinigen. Toen hebben we ook een heel belangrijke les geleerd namelijk dat buiten de randen van het miljoenenkwartier er nog mensen zijn die zelf naar een wasserette moeten gaan in plaats van een persoonlijke thuis-kuisploeg, daar hadden we nog nooit bij stilgestaan. Met een zeer verrassend en oprecht geapprecieerde beloning sloot de winnende groep de vergadering af met een oliebol. 

4de vergadering: verkleed jezelf als hunk/boy/machoman/bink/ Ondanks dat we ons redelijk eenzaam voelde als enigste verklede gozers kon deze bijeenkomst ons toch bekoren. Voor ons voelde het als nature aan om naar rechts te swipen, maar toch was het eens heel wat anders om als een volwassen mens van het mannelijk geslacht (ook wel bekend als ‘man’) op Tinder te zitten. We moesten het verhaal van de leiding op de Grams nauwkeurig in de gaten houden want daar verscheen waar we heen moesten gaan. Het was als het ware zoals het programma ‘de stoel’ op één. Al was het niet echt een strandstoel-stoel, maar eerder een witte-kunstoffen-camping-stoel-stoel (zo’n witte tuinstoel vergelijkbaar met de Grosfillex tuinstoel fidji wit 29,99 euro – model uit de DreamLand, maar dan opvouwbaar en met een crochet-patroon op het zitvlak). De eerste locatie was het Sint-Pietersplein en dat was voor ons nogal een tegenvallertje aangezien we al op weg waren naar de Veldstraat en dus met volle tegenwind bergop moesten fietsen. Natuurlijk kwamen wij als eerste groepje aan en konden we dus nog genieten van een unieke ervaring in de Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk die we nooit meer zullen vergeten! De oude Sint-Pieterskerk wordt met uitzondering van de westtoren in 1870 afgebroken en de ontwikkeling van een nieuwe dorpskern rondom de nieuwe parochiekerk resulteert in de naamgeving “Oud-Stuivekenskerke” voor de voormalige dorpskern. 

En natuurlijk kunnen onze leerrijke bar’s niet ontbreken! Onze daverende-excellente-perfecte-futuristische-grandioze leiding staat altijd paraat met ontelbare fenomenale nieuwtjes en feitjes en op de hoogte van de hedendaagse actua. Ze hebben altijd zin om heel gecompliceerde kaartspellen aan ons uit te leggen en hebben oneindig veel begrip en vinden het geen enkel probleem om alles opnieuw te annoteren als wij het weer eens niet snappen. Daarnaast worden onze gebeden meer dan gehoord aangezien er ondertussen pruttelend water aanwezig is, en er zelfs te kiezen valt tussen ice-tea met pèche/ groene thée/ normale -gouté. Wanneer het individu, dat één of meerdere nakomelingen heeft. In de biologische zin van dat elk levend wezen één of twee toezichters heeft bij ongeslachtelijke en geslachtelijke voortplanting A.K.A. ‘ouders’ toestemming geven kan er ook genoten worden van einen pivo, in het vlaams ook wel bekend als een glas pils met een inhoud van 25 cl of ‘een pintje’. In onze groep is het zeker niet de bedoeling dat je moet meedrinken tegen je eigen wil, integendeel wij zijn een bende die voor elkaar opkomt en elkaar respecteert voor zijn/haar keuze. Want onze slogan is: ZEG NEE TEGEN GROEPSDRUK 

We willen toch nog extra aandacht geven aan onze super-extravagante-onovertreffelijke-waanzinnige-maandbrief die onze mega-coole-buitengewone-uitmuntende-luisterrijke-unieke-onvergetelijke-sub lieme-opperbeste leiding heeft geschreven en zelfs voorzien was van een inhoudstabel en prachtige anekdotes uit het leven van William en Joachim waarvan je bijna zou denken dat het niet waar is aangezien het zo toevallig is. Daarvoor geven we toch een welverdiende 10/10! 

Met hoogachting Léonie & Nina