Gidsen doen een poging tot schaatsen!

Op een donkere en grauwe zaterdagavond trokken de gidsen met dikke handschoenen, warme kleren en schaatsen naar de ijsbaan van de kristallijn. Eenmaal iedereen de schaatsen aanhad trokken we naar de koude ijsbaan. Hier vielen onze ogen al snel op een raar maar leuk voorwerp: de ‘bananen’. Al snel konden we er hier 2 van bemachtigen en zo werd de schaatsbaan al snel onveilig voor de andere bezoekers.

Normaal is zo’n banaan bedoeld voor 2 personen en 1 duwer maar de gidsen vonden het er niet beter op om er met 4 of meer op te gaan zitten waardoor de duwer eigenlijk geen schijn van kans meer had.

Als slakken bewogen de gidsen over het binnenplein van de schaatsbaan. En wie kwamen ze daar tegen??? Toch wel geen kunstschaatser zeker?? Al snel zaten al de gidsen naar die jongen te kijken, het was werkelijk adembenemend, iedereen werd er stil van!

Na de mooie show van de jonge heer viel er een luid applaus waarop de jongen even moest lachen maar zich toen herpakte door een mooie buiging te maken voor de meisjes. Toen de jongen dan weg was werd er al snel over zijn skills gepraat (lees: niet over zijn skills maar wel over de jongen zelf). Het eerste wat de gidsen konden zeggen na zo’n mooie show verbaasde leider Benny (als enige jongen daar) volledig: “Die heeft wel een schoon kontje eh??”.

Waarop alle gidsen mee instemden natuurlijk. Het enige waar leider Benny aan kon denken was hoe die jongen in staat was om zo veel rondjes te draaien zonder duizelig te zijn? Leider Benny dacht dan ook dat het niet lang zou duren voor iemand hier een opmerking over maakte. Helaas pindakaas, de volgende opmerking van de gidsen waren tegen alle verwachtingen in van leider Benny. Deze opmerking luidde: “Zou die jongen hetero zijn?”. Deze opmerking wekte alle nieuwsgierigheid van de gidsen en dus besloten de gidsen om maar een uurtje te roddelen over de jongen in kwestie i.p.v. te schaatsen.