Districtsweekend Givers

Districtweekend
Na een vermoeiende maar ongelooflijk wijze midweek mochten we alweer op districtweekend vertrekken. Hoera! Gelukkig had onze leiding geregeld dat we een uurtje later konden aankomen zodat we onze zak konden maken en snel een douche pakken. Met een vrolijke bende bestaand uit vijf gidsen (want de rest kwam met de auto) vertrokken we met onze fiets naar onze verblijfplaats in De Pinte. Toen we daar aankwamen waren de rest van de givers al bezig met een spel waarin je werd samengeplaatst met een jongen van een andere scouts waaraan je een interessante anekdote moest vertellen en die dan voorstellen aan de rest van de groep.
Na een potje pudding en een gezellige babbel gingen we allemaal gaan slapen.
De volgende ochtend werden we gewekt door de leiding en hun luid-bonkende muziek, we moesten snel warme kleren aantrekken om het ontbijtspel te gaan spelen! Gelukkig kregen we op voorhand nog een boterham met choco om onze honger te stillen. We werden in vier teams verdeelt en door middel van leventjes konden we lekker warme chocomelk of roerei winnen. Na dit intensief spel gingen we een beetje chillen in de kamers waardoor we onze mede-districtleden beter leerden kennen. In de namiddag werden we weer verzameld om het vrachtwagenchauffeur-toet-toet-spel te spelen! Joepie! In groepjes van vijf werden we aan elkaar vastgebonden en moesten we goederen naar een land vervoeren. Na een stevige portie macaroni met hesp en kaas mochten we ons klaarmaken voor een nachtwandeling in groepjes van zes, bij elk postje waar we langskwamen kregen we een onderdeel van een hamburger die we op de terugweg konden opeten. Daarna maakten we ons klaar voor de mega-coole-de-max fuif in de kelder. Iedereen ging uit z’n bol en we dansten de pannen van het dak! Het was een superfuif met mega goeie muziek die totaal niet om de seconde veranderde! Vermoeid maar tevreden kropen we allemaal onze slaapzak in en huppelden we naar dromenland…
We werden vroeg gewekt om onze zak te maken en onze verblijfplaats op te ruimen. Sint petrus mocht de lekker propere feestzaal opruimen! Na het dweilen en vegen werden we beloond met een hotdog ondertussen heeft een gids van Sint-Petrus als enige van alle givers geslowd met een sjimmer en hem de tijd van zijn leven gegeven. Haar naam zullen we hier niet vernoemen maar het rijmt op Farthe.

Districtweekend was mega wijs en ik kan al niet wachten tot volgend jaar!

Geschreven door Marthe Mareels