Disneyweekend met die zonnestraaltjes van een jonggidsen

JOEPIE!!! Het kriebelde vanop onze hoofdhuid tot tussen onze tenen want we vertrokken ein-de-lijk op Disneyweekend met de jonggidsen!!
Het leek wel zomer toen we met onze favoriete meiden verzamelden aan het station. In de stralende avondzon vertrokken we richting het exotische ZOMERgem ( is dit een flashforward naar de zomerse zomervakantie met het zomerse en vooral zonnige tentenkamp dat ons te wachten staat?!?). Ookal was de aangename aprilwarmte minder aangenaam gedurende de busrit, toch bereikten we onze verblijfplaats met de glimlach. Na een gezellige apéro , ooooo de leiding had gezorgd voor chips in alle lekkere smaken, en wat gekeuvel was het tijd om dit Disneyweekend in te zetten met een klassieker van een Dinseyfilm jaja Hannah Montana THE MOVIE. Deze rollercoaster van emoties en levenslessen konden we onze jonggidsen dan ook niet ontnemen. En ook dan jaaaaaaaaaaa de leiding had er weer voor gezorgd dat de tandjes konden knabbelen en de vingertjes konden kleven van de suiker: popcorn vloog door het rond, want laat ons eerlijk zijn die ontknoping dat Hannah eigenlijk Miley is maar dat Miley nu dus eigenlijk ook Hannah is, liet ons deze caloriebommetjes in een oogwenk verorberen.  En toen Miley of is het nu Hannah ( ojeetje duidelijk in een existentiële crisis die meid) haar laatste liedje zong, was dit tevens ook het slaapliedje voor onze jonggidsen. Goedgemutst en voldaan kropen de dametjes in de knusse slaapzak en droomden ze over leider Gust of misschien leider Thibo of misschien wel die ene foerier die knipoogde naar mij 😮

Goeiemorgeeuuuuuuuh, ja het belooft weer een fijne dag te worden!!!
Beginnen deden we met een stevig ontbijt en best niet te veel water wat de eerste activiteit was een oerdegelijke pisquiz!!!!! Volledig in Disneythema was het de bedoeling dat de pientere jonggidsen hun antwoorden goed afwogen en rationeel in groep overleg pleegden, want bij elk fout antwoord kreeg de groep een hoeveelheid water die ze moesten opdrinken zonder zich ook maar 1 keer naar het toilet te begeven. Want wie het erop waagde naar toilet te gaan werd tot de eeuwige verdoemenis geroepen en verloor onherroepelijk deze ongelooflijk uitdagende quiz. Gelukkig kwamen we hier allemaal zonder al te veel kleerscheuren van af en was deze harde blaastraining ook een gezellige gelegenheid (alliteratie hoho)  tot het uitwisselen van allerlei trivia over, jawel Disney.

Het is uiteraard ook belangrijk dat deze jonge mevrouwtjes uitgroeien tot echte wereldburgers en daarom is het van cruciaal belang dat groot wereldnieuws ook aan hen niet ontsnapt.  Afgelopen maand keken we allemaal met prikkende traantjes in de ogen naar de Notre Dame die in lichterlaaie stond. En wie zorgt ervoor dat de klokken van deze eeuwenoude kathedraal altijd weerklinken door de Parijse straten ?? Wie huist er in dit bombastisch gebouw van het ancien regime ??? Jaja, onze jonggidsen wisten het wel: Quasimodo !!!! (voor de nerds onder ons: het verhaal van de klokkenluider werd geschreven door de machtige Victor Hugo!)
De jonggidsen kregen  de opdracht om de Notre Dame zo goed mogelijk na te maken. Om materiaal hiervoor te verdienen, moesten ze verschillende battles uitvoeren tegen elkaar om zo de coolste spulletjes te verzamelen. Na een uitputtende en bloedhete middag van waterspelletjes, tussen vier vuren en ander vermaak, gingen notres dames aan de slag en knutselden hun eigen, al dan niet moderne of surrealistische versie van de Notre Dame. Wow pff amai, we kunnen het u verzekeren: ze worden allemaal architect en mega rijk.

En dan was het alweer tijd voor de laatste avondactiviteit wat een heus feestje worden. We hadden immers Quasimodo gered en een tropisch warme dag overleefd.  Om in de sfeer te komen had de leiding een dansvloer gemaakt en het zaaltje versiert met glowsticks en flikkerlichten en andere van deze gekke dingen. Er waren frisdranken, nootjes, paaseitjes ( het was ten slotte ook Paasweekend, nietwaar) en ook bubbels waardoor iedereen volledig in extase geraakte. Jammer dat we morgen al naar huis moeten, maar gelukkig is er een kleurrijke pinata waarop ik mijn frustraties kan uitwerken!!!!! Joehoe het snoepgoed vloog in het rond, de muziek voerden onze benen in bedwelming, onze armen gingen alle kanten uit en onze heupen zwierden zorgeloos door de kamer !!!!!

Wat een afsluiter, afgezien van de mottige opkuis zondagochtend, maar laten we eerlijk wezen: de jonggidsen hebben dit uitstekend gedaan !!!! Mwah mwah mwah en duizend maal dank voor de lachende gezichten, de dwaze opmerkingen en de flauwe mopjes !!!!!

Nu nog het uiterste halen uit de laatste vergaderingen en we kunnen al niet meer wachten tot KAMP !!!!!!!!!!!!

Lieve, dikke, natte zoentjes van jullie jonggidsenleiding