Dieren in nesten: de welp

Woehoew! Het is februari! Dat betekent dat die lange examenperiode van de leiding eindelijk gepasseerd is en dat we ons weer in het volle daglicht  kunnen amuseren!

Oei maar wat is me dat nu? Slecht weer? Oh nee! Onze plannen vallen letterlijk in het water… Gelukkig is er altijd een oplossing. Dan doen we maar eens iets lekker knus in het lokaal, beschermd tegen de koude en de regen. We hebben een hele namiddag allerlei gezelschapsspelletjes gespeeld zoals Uno, Jenga, 4 op een rij … Er zaten duidelijk enkele slimme knapen bij, want ze waren Riki duidelijk te slim af bij 4 op een rij. Volgende keer beter he Riki!

De leiding had besloten de eerste week zich wat meer te verdiepen in de leefwereld van de welpen. Wie zijn ze? Wat doen ze? Dat laatste werd al snel beantwoord: Fortnite spelen natuurlijk!

Zeg, wat is dat voor iets? Een online spel dat razend populair. Daar moeten we iets mee doen!

Je kunt het al raden, het was Fortnitevergadering. Hoe werkt dat dan? We gaan toch niet allemaal lui voor een scherm zitten gamen? Nee tuurlijk niet, we maakten er een real-life spel van. Iedere welp kreeg een blaaspijp met deeg als munitie om zo op elkaar te schieten. Ze kregen dit niet zomaar! Vooraleer je aan het echte werk begint, komt er training bij kijken. Ze moesten hun wapen verdienen, als echte soldaten. Gelukkig bestond onze training uit allemaal leuke spelletjes.

Bon, nu het echte werk. Na de intense training waren de welpen helemaal klaar om de strijd aan te gaan met elkaar. We speelden allerlei verschillende speltypen die onder de welpen welbekend zijn. Het was in het begin wat stuntelen met de blaaspijpen, maar eens je het onder de knie kreeg was het puur plezier! Opvallend was ook dat ze ook de bijkomende dansjes van het spel goed kenden en zich zeker niet inhielden om deze uit te voeren. Goeie inzet!

Scouts zijn echte dierenvrienden. Sommige dieren tegenwoordig kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Daar gaat het vandaag om! Red de bedreigde diersoorten, door ze allerlei hulpmiddelen te geven. We verdeelden de welpen in teams en ieder team kreeg een dier. Zo had je de walvissen, de panda’s, de neushoorns, de tijgers en de ijsberen. Voor de ijsberen kon je bvb vacht, vis en extra ijs kopen door leventjes van alle andere teams te veroveren. Bij de panda kon je dan weer bamboe, een reservaat of kung-fu lessen kopen.

Oké, het is tijd om ons als leiding eens te bewijzen. We dagen de welpen uit: Leiding vs. Welpen.

Een intense strijd met veel verschillende disciplines! Wie wint deze strijd om eeuwige roem? De eerste ronde was touwtrekken: 30 welpen tegen 5 leiding. Een eitje! Heb je de biceps van Baghera al eens gezien? Dit is een makkelijke ronde voor ons, dachten we…

De eerste ronde ging dus naar de welpen, die dachten dat het spel al gespeeld was. Gelukkig waren er nog enkele beproevingen om te tonen wie er nu aan het langste eind trekt. De voetbalmatch was een grote hilarische chaos: nog een punt voor de welpen. Schoenwerpen? Punt voor de leiding. Dikke Berta? Punt voor de leiding. Oei, 2-2. Ja het is duidelijk, de welpengroep is net zo sterk als de leidingsgroep!