De mini’s: kleine figuren, grootse belevenissen

Dinovergadering

Toen we vandaag aankwamen op het scoutsterrein, schrok iedereen zich een bult! We troffen een beest aan dat normaal al een hele lange tijd uitgestorven was. Een dinosaurus! De dinosaurus was heel verdrietig omdat hij een bot met vlees was kwijtgeraakt. Hij had dit nodig om nóg groter te worden en als enige dinosaurus te kunnen overleven. Gelukkig schoten de mini’s hem te hulp. Ze voerden allerlei dinosaurus-opdrachten uit om zo verschillende aanwijzingen te vinden. Telkens lag de volgende aanwijzing in een ander park. Zo volgden we de weg waarlangs de dinosaurus ook gelopen had. Maar na alle parken doorzocht te hebben met de aanwijzingen die we kregen, vonden we nog steeds geen bot. De dinosaurus moest het bot mee naar het scoutsterrein hebben gebracht! Met man en macht startten we daar een zoekactie. Na amper een kwartiertje zoeken en met wat hulp van de maxi’s, vonden we het bot in de zandbak. Na het eten van zijn lekker bot, namen we afscheid en vertrok de dinosaurus weer naar zijn grot, waar niemand hem nog kan vinden.

 Oudervergadering

Vandaag hadden een paar ouders zich opgegeven om in onze plaats leiding te geven. Niets nieuws voor hen, want het waren allemaal oud-leiding!
Omdat het een dag was met verschillende generaties, draaide het spel om leeftijden. Maar dit keer moesten we jonger worden i.p.v. ouder.
In de eerste ronde van het spel waren we nog heel erg oud. Toen speelden we spelletjes als Bingo, petanque en andere puzzel -en raadselspelletjes. Allemaal om ons geheugen weer wat op te frissen. Of dit werkte? Geen twijfel aan! We begonnen ons al wat fitter en jonger te voelen. Klaar voor een lesje gymnastiek, work-outs en meditatie. Na het innemen van een magische pil werden we nóg jonger! Tijd om boodschapjes te gaan doen en boterhammetjes met choco te smeren voor onze kids. Maar daar bleef het niet bij. We werden nóg jonger! We zaten nu al in onze studententijd! Hoog tijd voor ons eerste dansfeestje en natuurlijk ook ons eerste liefje.
Vandaag vloog de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij! Een grote merci aan Lien Van Wielendaele, Nele Claerhout en Frank D’hondt voor de super toffe vergadering. En natuurlijk ook veel dank aan de oma van Maxim om lekkere cakejes te maken als vieruurtje!

 Vuile vergadering

Joepieeee de jaarlijkse vuile vergadering. Een dag waarop alles kan en mag!

Zwaar geladen gingen we naar het park, waar we zo ver met eieren kunnen smijten als we maar willen en kunnen. Het doel van het spel? Zo vuil mogelijk worden.

Het eerste spel was een estafette. We moesten met ons hoofd in een teil water en nadien met onze mond snoepjes vissen uit een berg bloem. Dit gaf al mooie resultaten. Maar nog lang niet ‘mooi’ genoeg. Om ons nog vuiler te maken speelden we een variatie van netbal met een bal waar ketchup aanhing. En zo ging de dag maar door. Van choco doorgeven en ketchup-sponzen naar elkaar gooien tot cocktailsaus op onze buik maken en wafels met choco eten. Het verliezende team kreeg telkens een eitje op zijn/haar hoofd, de vuilste mini’s kregen een tweede vieruurtje.

Check ook zeker alle foto’s van dit jaar via deze link!
 https://www.flickr.com/gp/134687063@N05/iv69xK