De Maxies verkopen Speculaas als de beste!!

Op zaterdag 26 november gingen de Maxies samen op pad. Maar dat deden ze niet met lege handen. Integendeel in elk hand hielden ze een mooi verpakt speculaaspakje vast. Het doel van de vergadering was namelijk om zoveel mogelijk speculaas te verkopen. Dit vormde voor de maxies slechts een matige uitdaging. Ze hadden dan ook een feilloze tactiek.

Eerst stonden we op onze tenen om op de deurbel te kunnen duwen. Vervolgens haalden de maxies hun schattigste gezichtjes boven en charmeerden ze de mensen met het ingestudeerde tekstje: “Hallo, wij zijn van de scouts en wij verkopen speculaas. Voor één pakje is het zes euro.”

Van al dat aanbellen en wandelen kregen we natuurlijk al snel honger. We stopten dan ook even langs leider Laurens zijn huis voor nicnacjes, pepernoten en een lekkere beker warme chocomelk. Na een deugddoende pauze konden de maxies opnieuw vertrekken.

Ook vergaten we onderweg niet om af en toe te pauzeren. We speelden onder andere het populaire spel zakdoekje leggen. Leidster Margaux is nog niet zo snel als de maxies. Ze moest dan ook regelmatig in het midden van de kring gaan zitten terwijl er luidkeels ‘vogeltje gij zijt gevangen’ gezongen werd. Naast de spelletjes deden we ook een echte Mannequin Challenge. Dit is een hype op de sociale media waarbij een filmpje gemaakt wordt terwijl iedereen stilstaat. De maxies zullen nog een beetje moeten oefenen op het niet bewegen en niet lachen, maar brachten toch dit verdienstelijk resultaat:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=4TD8x6BGuzw[/embedyt]

De verkoopstechnieken wierpen duidelijk hun vruchten af want de Maxies verkochten drie volle karren gevuld met speculoos. Dankuwel Maxies!!

M Maxx