De leiding zat tijdens de vakantie zeker niet stil!

In augustus kon de leiding nagenieten van alle mooie scoutsavonturen van de afgelopen kampen, maar al snel kwam daar ook het verlangen om de handen terug uit de mouwen te steken en de hunkering naar het nieuwe scoutsjaar naar boven.

De dekenijfeesten van Sint-Pieters-Buiten

IMG_0206IMG_0228Tijdens het zonnige weekend van 21 tot 23 augustus gingen opnieuw de jaarlijkse dekenijfeesten op onze parochie door. Met in het achterhoofd het idee om goede daden te verrichten en vooral omdat we iets voor de buurt willen betekenen, hielpen we er het volledige weekend samen met de vrijwilligers van het comité. We hielpen opdienen en afruimen en sprongen bij waar nodig. We hielden ook toezicht op het springkasteel en sjorden een eigen schommel- en klimrek waar jonge kinderen zich op konden amuseren. ’s Avonds werd ter ontspanning gezamenlijk het verassende optreden van Vanessa Chinitor en Dirk Bauters aanschouwd. Kortom het was wederom een leerrijke ervaring om met een andere organisatie samen te werken.

Herfstontmoeting 2015

Ook dit jaar trokken we met een groep van 15 enthousiaste leiding van Sint-Petrus naar Herfstontmoeting, een scoutesk weekend georganiseerd voor alle leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Op het programma stond onder andere een leuke sfeer, diverse vormingen en inspirerende voorstellingen in thema Be Prepared. We leerden zowel bij op vlak van administratie en financiën als op vlak van leiding geven. We kunnen dus vanaf nu (opnieuw) paraat staan om met de opgedane kennis het nieuwe scoutsjaar in te zetten onder de leuze ‘Be Prepared’.

11944350_955832037808622_627336361_nVanaf vandaag komt de takleiding langs op huisbezoek om iedereen (opnieuw) in te schrijven. We zien jullie graag 26 september op overgang terug!