De grote Jalo-vikingdag

Omdat wij als leiding al lang vermoeden dat onze Jalo’s van geen kleintje vervaard zijn, besloten we om zaterdag 22 april te testen of dit nu effectief waar was. Het leek ons ideaal om dit alles te kaderen in een leuk viking-thema.

Zowel de moed, durf en algemene vikingheid waren nodig voor de eerste activiteit: kartonnen zwaardgevechten. Als echte vikingen gingen de Jalo’s de strijd aan met elkaar en met de leiding. Uiteindelijk kwam de beste zwaardvechter uit de bus door een waar competitie systeem.

Vervolgens trokken we naar het park om een gezellig spelletje vikingkubb te spelen. Uiteraard was het vikingkubb want iedereen weet dat dit is uitgevonden door de echte vikingen, ja toch? Omdat iedereen weet dat meisjes beter zijn in gooien en jongens beter zijn in smijten werd besloten om de teams te verdelen langs deze lijn. Het spel duurde zolang we besloten om even te pauzeren met een lekker vier-uurtje. Uiteindelijk was het een gelijk spel en keerden we tevreden terug naar de scouts.

Het was een bijzonder leuke dag en als jullie er nog maar half zoveel van hebben genoten als ons is dat nog altijd meer dan genoeg om het de leukste vergadering van het jaar te maken.

P.S. We nemen het kubbspel zeker mee op kamp!