De eerste avontuurlijke vergaderingen van de Maxi’s

Zaterdag 10 oktober

Op de vergadering van 10 oktober vertelde iemand van de maxileiding, namelijk leider Joachim, een groooooot geheim aan de lieve maxi’s… Joachim was verliefd op een meisje van de scouts, maar was te verlegen om haar op date te vragen!!!

Dansen kon hij niet zo goed, zijn charmes lieten het ook afweten en stiekem stonk hij zelfs een beetje… Maaaaaaar gelukkig kwamen de maxi’s ter redding!! Zij maakten parfum, wasten zijn haren, leerden hem de coolste dansmoves en de meest romantische openingszinnen. Jaja, de maxi’s konden er wat van! De hele namiddag waren ze in de weer om Joachim paraat te maken voor zijn date.

Maar wie was eigenlijk het meisje waarop hij verliefd was…? Door een paar goede speurneuzen onder ons kwamen de maxi’s daar al snel achter! Het was Helena!!

Op het einde van de vergadering zag Joachim er spik en span uit en vroeg hij Helena (eindelijk) op date en ze zei ja!! Samen beleefden ze een zeer mooie en romantische avond en dit allemaal dankzij de maxi’s!! Leve de maxi’s!!!

Zaterdag 17 oktober

17 oktober was het zandkastelenvergadering. De maxi’s kwamen toe met al hun schopjes en emmertjes die ze maar konden vinden! Ze waren er helemaal klaar voor! Samen vertrokken we naar het citadelpark waar het grote spel zou plaatsvinden.

Elk team had een zandkasteel dat ze zo goed mogelijk moesten versieren met schopjes, zeesterren, zeemeerminnen en zelfs een prins en een prinses! Maaaar er zat een addertje onder het gras!! De maxi’s konden niet enkel versiering kopen voor hun zandkasteel, ze konden ook versiering van het kasteel van het andere team wegnemen!!

Ze vlogen er direct in en waren allemaal zeeeeer gemotiveerd om het mooiste kasteel te maken!! Volledig uitgeput van al het lopen, was het uiteindelijk tijd voor 4-uurtje, dat ook in het thema was: zandkoeken jammieeeeeee!!

Uiteindelijk keerden we terug naar het lokaal waar elk team zijn zandkasteel mocht nabouwen in de zandbak! De leiding was zeer onder de indruk van alle mooie zandkastelen die de maxi’s hadden gemaakt!! Het was een leuke vergadering!!!