De combinatie van stoere binken en coole activiteiten

Hoho, wat een leuke weken hebben wij achter de rug! Op vrijdag 30 oktober sprongen alle verkenners een gat in de lucht. Niet alleen was de herfstvakantie begonnen, maar het was nog maar 3 keer slapen voor ze op dropping vertrokken!!

Gelukkig was er zaterdag ook vergadering! Laat in de avond, zoals het echt moet op halloween, verzamelden de verkenners is ons gezellige lokaal om samen een filmpje te kijken. Hoewel het de bedoeling was om een enge film te kijken, is het de komedie Ali G geworden en werd er volop gelachen, gegierd en gebruld!

Maandag was het dan eindelijk zover! Om half 8 kwamen we allen samen aan de kerk. Na de groepjes te hebben verdeeld, stapten we allen de auto in, geblinddoekt weliswaar (de chauffeurs niet natuurlijk). Bij aankomst, mochten de verkenners hun blinddoek uitdoen. Ze stonden in een veld en wisten niet waar ze waren. Het was de bedoeling dat ze zelf moesten uitzoeken waar ze waren op de kaart. En ze hebben dat goed gedaan! Wanneer ze hun locatie gedetermineerd hadden, moesten ze op zoek gaan naar hun care package. Een doosje vol lekkers en andere handige zaken! Na vele kilometers in de benen te hebben, kwamen onze stoere binken aan in het stulpje van leidster Alix en konden ze hun buikjes rond eten met frikandellen! Wat een feest!

Maar, het leukste moest nog komen……………… Wanneer ze de volgende dag moesten opstaan en de tram naar huis namen, konden de jongens maar aan één ding denken: MIDWEEK.

Hoera! Het was zondag! Vol spanning wachtten we met de leiding de verkenners op in De Reiger! Want deze midweek was niet zoals andere midweken! Het was samen met de gidsen én er was een vakantiedag! kon het nog leuker?

Nadat alle givers geïnstalleerd waren, werd het spel uitgelegd. Gedurende de hele week zouden de gidsen en de verkenners tegen elkaar strijden. Aan de hand van opdrachten die ze op school konden uitvoeren, waren er punten te verdienen en met die punten was het mogelijk het andere geslacht te saboteren of plagen. Zo kon een grote vieze afwas doorgegeven worden of kon je de andere tak drillen voor bedtijd.

Maandagochtend sleurden de verkenners zich uit bed, behalve enkele gelukzakken die geen school hadden, en vertrokken ze naar school. Wanneer ze terugkwamen stond de leiding ze al op te wachten met lekkers! Eventjes Fifa spelen en dan was het tijd voor de verplichte studie! Na een heuse sluiptocht, waar sommigen beter in waren dan anderen, werd het snoep opgegeten. Er werd nog snel een spannend verhaal verteld, nachtkusjes uitgedeeld, en dan snel gaan slapen. Ook dinsdag geraakte iedereen wat moeilijk uit bed, maar geraakte iedereen toch op school! ’s Avonds was er een gezellige gezamenlijke bar. Maar de leiding had nog een verassing! Aangezien het de volgende dag geen school was, hadden we een jeugdhuis voor ons alleen geregeld om de avond al dansend door te brengen. Alhoewel Arthur liever naar het bal van Loppem geweest was, werd het toch een geslaagde avond vol plezier, gelach en af en toe wat chemie tussen de gidsen en verkenners…

Woensdag was toch wel het hoogtepunt van de week! We sliepen wat uit en genoten van ons uitgebreid ontbijt met eitjes en toast. Heerlijk! Hierna vernietigden de verkenners de gidsen bij Stratego/Capture the flag, waardoor het alweer aan de gidsen was om af te wassen. Al rustend op onze lauweren, namen we de fiets naar het station, om vervolgens een uurtje op de bus te zitten in onze mooiste kleren. We gingen namelijk gaan golfen, en daar waren we op gekleed! Het golfen was niet iedereen zijn talent, maar na genoeg oefenen, lukte het bij iedereen toch een beetje. Behalve bij leider Romeo, maar die zal wel andere talenten hebben. Een filmpje dat onze golfkunsten aantoont, zal nog online verschijnen. ’s Avonds genoten we van de heerlijke WAP en keken we gezellig een filmpje.

Niemand kon het geloven dat het al donderdag was. Morgen was het al de laatste dag. Al de givers hadden zich extra ingezet om punten te verdienen op school. Ze hadden namelijk allemaal hetzelfde plan: de andere tak drillen. Maar de leiding had een ander plannetje. Aangezien er beslist was in het begin van de midweek dat wanneer beide takken dezelfde sabotage zouden willen toepassen, de sabotage zou wegvallen of door leiding zou uitgevoerd worden, legden we de nietsvermoedende en teleurgestelde givers in hun bed. Zij dachten namelijk dat er niet gedrild zou worden. Ha, dat was fout gedacht. Na enkele minuten werden ze alweer uit hun bed gehaald en moesten ze buiten gaan staan. Er werd gepompt, gelopen, geplankt en nog veel meer. Een echte full body work-out werd uitgevoerd. Als afsluiter hadden we een kleine mindgame. Elke verkenner kon echter kiezen tussen zelf gaan slapen of iemand anders te laten gaan slapen. En oh, hoe lief, ze lieten telkens iemand anders gaan slapen.

Snik, snik het was al de laatste dag! Moe maar tevreden ging iedereen naar school. Terwijl de leiding de handen uit de mouwen haalde om al het grote opkuiswerk te doen, haastte iedereen zich terug naar De Reiger. Valiezen werden gemaakt ,er werd geveegd en gedweild. Proficiat aan alle verkenners: het huisje was goedgekeurd én er is maar 1 zak met verloren voorwerpen!

Wij vonden het een extreem leuke week en kijken nog meer uit naar kamp!!! Wij hopen jullie volgende zaterdag terug te zien, want we missen jullie aaaaaaaaaaaaaaaal <3