De allergekste belevenissen van de Jonggidsen

Zaterdag 3 oktober

Vandaag staken de jonggidsen het lokaal in een nieuw jasje. Met verf en toffe gadgets die ze haalden bij huizen, namen ze het volledige lokaal onder handen. Letterlijk: Muren, vloeren, tafels, kasten, jonggidsen en ja zelfs brandblusapparaten kregen vandaag een nieuw kleurtje. Ons mega awesome cool pasgeverfd lokaal is nu op-en-top klaar voor een nieuw super wijs scoutsjaar! Nogmaals bedankt aan de papa van Léonie Heymans voor het plaatsen van onze luster. Die zal mooi van pas komen tijdens de donkere wintermaanden!

jog jog2

Herbie is onze goede rode vriend de krab. Elke week geven wij Herbie mee aan een jonggids die op de vergadering bijvoorbeeld zeer goed heeft meegedaan, mooi verkleed was of om een andere speciale reden. De jonggidsen mogen daar dan in tekenen en schrijven. Op het einde van het jaar zullen we dan een boekje hebben vol met toffe herinneringen aan het voorbije scoutsjaar.
Deze week gaven we Herbie mee met Maud. Maud had tijdens de vergadering zeer ijverig geschilderd. Misschien net ietsje te ijverig want het brandblusapparaat houden we eigenlijk toch liever rood, Maud 😉

Zaterdag 10 oktober

Onze lieftallige jonggidsen, of beter gezegd onze stoere jongverkenners speelden vandaag het jongensspel. Ze moesten zich bewijzen in jongensdisciplines zoals sporten, meisjes versieren en fretten om op die manier zo hoog mogelijk te geraken op onze MANNOMETER! Door diep te graven naar hun verborgen lading testosteron slaagden ze erin te transformeren in een volwaardige playboy. Onze excuses voor het ongemak als u liefste dochter die avond als een varken aan tafel zat.
Deze week gaven we Herbie mee aan Yana, die toch wel het beste verkleed was als man.

jog3 jog4 jog5 jog6

Zaterdag 17 oktober

Vandaag speelden we het levensechte zee/continentenslagspel!!! De jonggidsen werden in groepen verdeeld en kregen elk een werelddeel waarop ze scholen, ziekenhuizen, voetbalvelden en nog veel meer konden plaatsen. Door spelletjes te winnen tegen de andere werelddelen konden ze kogels winnen om elkaar te bombarderen. Na het spel werden de laatste verflikjes gelegd op de muren van ons lokaal. Hartjes hier, hartjes daar, hartjes overal: het jonggidsenlokaal heeft nog nooit zoveel liefde gekend!!! Herbie ging deze week naar Naomi die zeer enthousiast meespeelde.

jog10 jog11

Zaterdag 24 oktober

Vandaag was het frituursnackvergadering. Iedereen moest verkleed komen als een snack of sausje van de frituur. Een moeilijke opgave maar een aantal jonggidsen slaagden erin zich helemaal te transformeren tot hun favoriete snack. Vooral het frietenbakje van Clara en de chickenfingers van Nina moeten eens vermeld worden en ook vaste klant Alix mocht niet ontbreken. Door met de hele groep typische frituursnackopdrachtjes zoals frietestafettes en loumpiaracen uit te voeren konden ze snacks winnen. Op het einde van de vergadering moesten deze snacks natuurlijk ook allemaal klaargemaakt en opgegeten worden. Hoe vettiger, hoe prettiger! Hoera voor ons frietenlandje! Natuurlijk konden we niet anders dan Herbie aan Clara geven. Zo een goede friet kom je niet elke dag tegen!

jog21 jog22 jog23 jog25 jogg