Alienweekend met de mini’s!

Amai! De mini’s zijn op 13 maart aan het Gent Sint-Pieters station met hun raket vertrokken op weekend in Brasschaat! Ze waren zelfs met 29 paraat om er een fantastisch avontuur van te maken samen met vier leiding en vier toffe fouriers.

Het was eventjes reizen, maar we aten ondertussen allen samen onze lekkere boterhammetjes en koekjes op die onze lieve mama’s en papa’s voor ons hebben klaargemaakt. De zon was al onder toen we de laatste meters naar ons huisje stapten, maar plots achter de struiken en tussen de bladeren van de bomen zagen we het huisje! We waren veilig aangekomen en konden rustig onze zakken legen en de bedden maken. Maar… De leiding had nog iets in petto voor we gingen slapen! “Lange broek, stevige schoenen, dikke trui en jas aandoen!” Het was namelijk sluipspel! Als ze tot bij ons konden sluipen zonder dat we ze herkenden kregen ze lekkere ufo-snoepen! Daarna poetsten we onze tandjes en kropen we in bed.

Zaterdagochtend was iedereen al snel wakker, maar om toch zeker te zijn dat iedereen klaar was voor een nieuwe dag deden we ochtendgymnastiek in onze pyjama’s! Hierna konden we aan de dag beginnen en begonnen we met deel 1 van het spel. Het uiteindelijke doel was om de aliens te verslaan door een raket te bouwen, maar eerst hadden ze grondstoffen nodig om deze dan in te ruilen voor geld. We verdeelden dus de groep in vijf verschillende groepen en gingen naar het bos om elk een kamp te bouwen. Ze moesten verschillende opdrachten doen en vragen oplossen met hun team om zo grondstoffen te verkrijgen. Hiermee konden ze dan naar een ander postje gaan om de grondstoffen in te ruilen voor geld. Maar er liep iemand rond die hun grondstoffen konden afpakken en dit maakte het niet gemakkelijk voor de mini’s!

Onze buikjes begonnen stilaan te rommelen dus gingen we terug naar het huisje om lekkere croque monsieurs te eten! Hierna konden we verder doen met het spel en starten we met deel 2. Tot nu toe hadden alle groepjes heel wat geld verzameld en konden ze hiermee onderdelen winnen om een raket te bouwen als ze bepaalde opdrachtjes goed uitvoerden. Daarna stelden ze per groepje de verschillende raketten samen en kleurden ze in. Iedereen had op het einde van het spel een prachtige raket gemaakt!
Voor het avondeten gingen we allemaal in een kring zitten om dan een muzikaal pakket door te geven. Wanneer de muziek stopte bij jou, moest hij of zij een laagje van het pak scheuren en een opdracht doen. De fouriers waren ondertussen druk in de weer om het eten klaar te maken. De aliens hadden duidelijk geholpen, want de appelmoes was groen geworden en de puree blauw! Gelukkig was het toch heel lekker!

Om onze laatste avond samen mooi af te sluiten, hadden we nog een verrassing voor de mini’s! Ze kregen de opdracht om hun verkleedkleren aan te doen terwijl wij de eetzaal omtoverden in een echte feestzaal! Er was dus een feestje gepland met chips, schmink en een drankje! Nu de feestbeesten een beetje moe werden, gingen we allemaal voor een laatste keer in ons bedje gaan slapen.

Wanneer de zon opnieuw op kwam, stonden we allemaal op en aten een lekkere boterham met choco of met hagelslag. Voor elk wat wils. Wanneer onze buikjes opnieuw vol waren, konden we beginnen met het echte werk. Je zak opnieuw maken en ALLES terugvinden. Wanneer alle zakken klaar buiten stonden, kuisten we de zalen op en al snel waren de ouders er! Één voor één wachtten de mini’s af tot hun ouders kwamen om ze op te halen. Uiteindelijk schoot enkel de leiding en de fouriers over en kwam iedereen veilig en tevreden terug thuis. Het was toch wel een zalig weekend geweest! We hebben ervan genoten!

Heel wat leuke foto’s kan je hier vinden als je even wil terugblikken op het weekend!

10872864_10204018054034428_4539566332727759726_o