Aankomst kabobo’s en welpjes

Vandaag stonden de welpen en kabouters goedgeluimd en gepakt en gezakt aan het station, klaar voor vertrek naar het verre groepskamp. De drukkende warmte vandaag zorgde ervoor dat er al snel een watergevecht uitbrak bij de kabouters en welpen. De gidsen hun spel is letterlijk in het water gevallen, omdat ze ook wat afkoeling opzochten. Menig zonnecrèmetube werd reeds gebruikt.

De verkenners moesten deze warme temperaturen doorstaan op hun fietstocht op de tweede dag van driedaagse. Reeds 531 meter van het vertrekpunt werd een verkenner al getroffen door een lekke band. Morgen de derde etappe van hun triatlon, namelijk zwemmen.

De jongverkenners zochten nog meer warmte op boven de vuren waarop ze lekkers klaarmaakten tijdens de kookwedstrijd. Er werd onder ander zelfgemaakte zoutchips geserveerd, hmmm jummie! In de voormiddag speelden ze een spannend bosspel.

De jonggidsen hadden vandaag wat problemen met het lezen van de kaart en namen enkele langere routes dan gepland. Maar ze hebben de eindmeet alsnog gehaald van hun tweedaagse wandeltocht.
Oja: Antje van de jonggidsen was op 16/7 jarig! Driewerf hoera en dikke kussen van iedereen! De grol schreef een kaartje, de fouriers serveerden cake en lolly’s en de leiding had een klein cadeautje voorzien voor de jarige. En natuurlijk werd er uitbundig gezongen!

Groetjes,
de leiding

PS: foto’s van het kamp vind je op facebook